CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Inspecció paralitza la càrrega i descàrrega de camions a l’oficina principal de Correos de Barcelona

Dissabte, 14 novembre, 2009

La Inspecció de Treball paralitza la càrrega i descàrrega de camions a l'oficina principal de Correos de Barcelona "per implicar un risc greu i imminent per a la seguretat i salut dels treballadors".

En el matí del divendres 13 de novembre tots els delegats de prevenció a Correos de Barcelona pertanyents als sindicats CGT, USOC, CSIF, CCOO i UGT han paralitzat la descàrrega de camions en l'Oficina Principal de Correus a Barcelona, en aplicació de l'article 21 apartat 3 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, que els faculta per a actuar en cas de risc greu per als treballadors, i després de visita urgent de l'Inspector de treball i de diversos tècnics de l'administració en el lloc van ratificar aquesta paralització.

Aquesta zona de càrrega i descàrrega ha estat denunciada diverses vegades a la Inspecció de treball per no complir la normativa, sent l'actitud de correus de passotisme total.

Dijous passat dia 5 de novembre va bolcar una gàbia de ferro (104 quilos buida), carregada de correspondència que estava sent manipulada per una treballadora, per sort per a ella va poder esquivar-la i evitar ser aixafada encara que va sofrir diverses lesions (cop en el cap, etc).

CGT en diverses ocasions li ha exigit a l'empresa que no realitzi la descàrrega dels camions enmig del carrer ja que les voreres no són planes sinó que tenen una inclinació i un pendent que provoquen amb facilitat la caiguda de les gàbies, amb el risc que això implica per a la seguretat dels treballadors i dels vianants que es trobin en les voreres. Els camions de transport de les gàbies on va la correspondència són d'una grandària molt mes gran que el que permeten els molls de càrrega i descàrrega, per això la descàrrega la realitzen en llocs on no ha de realitzar-se ja que no són adequats per a això, sense importar a l'empresa el risc que això implica a treballadors i a veïns.

CGT seguirem actuant contra Correos mentre no protegeixi la seguretat i la salut dels seus treballadors. És prioritari per a CGT rebaixar el risc laboral evitable a 0. Exigim que treballar no signifiqui un risc com qui juga a la ruleta russa. Estem farts que juguin amb la nostra salut, sobretot una empresa que intenta donar una imatge de modernitat, però que té un interior antic i arcaic.

CGT Correos Barcelona