CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La justicia desautoritza a Parcs i Jardins en la sanció a Carlos Bernal

Dimarts, 16 novembre, 2010

jpg_carlos_2.jpg

El dilluns dia 15 de novembre en el jutjat social 25 de Barcelona se celebrava el judici per la sanció imposada de dos mesos d'ocupació i sou al company Carlos Bernal, secretari del Comitè de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona, per faltes d'assistència injustificades.

La causa, o més aviat l'excusa per a aquesta duríssima sanció, era que no presentava els justificants de les hores sindicals, encara que anteriorment a ell els Secretaris i Presidents del Comitè no les presentaven, atès que la Direcció de l'Institut ja estava informada de la labor sindical en que les ocupava.

En la porta del jutjat ens ajuntem més de 100 companys del sindicat i alguns membres del Comitè d'Empresa per a denunciar aquesta injusta sanció, l'única finalitat de la qual era reprimir l'activitat sindical d'un company, del sindicat i dels treballadors.

Abans que es realitzarà el judici la jutgessa exhorta a les parts que negociessin una conciliació, la Direcció de l'Institut va proposar una sanció de 21 dies sense devolució dels diners descomptats i el nostre gabinet jurídic plantejava el sobreseïment de la causa, comptàvem amb més de 50 Actes de diferents comissions paritàries, de resolucions d'Inspecció i del jutjat on apareixia el company Carlos, el que provava que Carlos no havia faltat al treball i el testimoniatge de Gabriel Villanueva i de Manuel Barranco per a demostrar que anteriors Secretaris no presentaven cap imprès de justificació de les hores sindicals.

La jutgessa va proposar una proposta de conciliació on negava la causa de l'absència injustificada al lloc de treball i per tant rebaixava la sanció a 7 dies d'ocupació i sou per haver presentat els justificants de les hores fora de termini. El company Carlos al principi no volia acceptar la proposta plantejada per la jutgessa i volia que es realitzés el judici, però després de les recomanacions dels companys de la Secció Sindical i de l'advocat va decidir acceptar-la.

L'acord del Jutjat representa que la Direcció de l'Institut s'hagi d'empassar les falses argumentacions de la sanció, que se li hagi d'abonar en la nòmina del mes de desembre el salari de 53 dies, que hagi d'abonar aquests 53 dies a la Seguretat Social, que hagi d'abonar-li 1/3 part de la paga d'assistència que li va deixar de pagar, que gaudeixi dels 5 dies de vacances que no se li va deixar gaudir... Aquests 53 dies que no va treballar i que va a cobrar demostren la mala gestió d'una Direcció de l'Institut que juga amb els diners del ciutadà i que es permet imposar sancions per a reprimir a un treballador i representant sindical encara que després hagi de retornar-li els diners descomptats. Com es nota que els diners no són seus!!!

Acta de Conciliació

“Es dóna compte de la demanda i la Magistrada Jutgessa exhorta les parts a la conciliació, la qual s’aconsegueix en els termes següents:

El treballador, previ desistiment de la sol·licitud de nul·litat, reconeix la presentació extemporànea de les justificacions d'utilització de crèdit horari sindical i es compromet a cumplir el que es va acordar en el pacte d'us del crèdit d'hores mensuals de data 18-11-2004. Atès les manifestacions, l’empresa ofereix imposar una sanció greu de les previstes a l'art.55.2g del Conveni Col·lectiu, que consisteix en una sanció de feinao i sou de 7 dies que el treballador ja ha complert. La diferència entre els dies efectivament acomplerts de sanció i els que ara s’acorden s’abonaran en la nòmina del mes de desembre del 2010”

Secció Sindical CGT Parcs i Jardins