CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La jutge dóna la raó als okupes contra TMB i no seran desnonats de Can Vies

Divendres, 1 febrer, 2008

Avui.cat

La titular del jutjat de primera instància número 8 de Barcelona, Maria Teresa Reig, ha donat la raó als okupes i la dotzena d'entitats socials que els feien costat en el litigi pel local anomenat fa deu anys hi ha el centre social autogestionat Can Vies, situat al carrer Jocs Florals, a Sants, i propietat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Segons la sentència, coneguda aquest divendres, si l'empresa municipal volia recuperar l'edifici l'havia de reclamar al sindicat CNT, entitat a la qual havia estat cedit l'immoble, en lloc de demandar els okupes. La finca va ser cedida per TMB a la secció sindical de la CNT el 1984. Va ser una cessió a precari que la companyia podia revocar quan volgués, però per fer-ho havia de demanar al sindicat que marxés de la finca o bé presentar una demanda de desnonament contra aquesta organització.

En lloc de desnonar la CNT, però, l'empresa municipal va decidir l'any passat fer fora els esquàters i les entitats socials i culturals que utilitzen el local des de 1997 amb el consentiment de la CGT, sorgida d'una escissió de la CNT. Segons la sentència, aquest ha estat l'error de TMB, i per aquest motiu ha estat desestimada la demanda de desnonament. Ara, TMB encara pot presentar un recurs contra la sentència, però per ara el centre social Can Vies podrà continuar fent les seves activitats a l'edifici del carrer Joc Florals número 40-42. Fonts del col·lectiu okupa han qualificat d'"històrica" aquesta resolució judicial que els dóna la raó.