CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Laura Riera ja és lliure!

Diumenge, 22 agost, 2010

Recull de Kaos en la red

A primera hora del matí d'ahir dissabte i abans que arribéssin les persones solidàries al CP Brians, van posar en llibertat la Laura, acabant aixi els 9 anys de segrest.


Malgrat que finalment es va anul·lar l'acte de benvinguda a Laura Riera, la policia carrega contra les persones concentrades

Durant els actes de la tarda, la policia autonòmica catalana va carregar contra un grup de joves congregats al lloc on havia previst un brindis per la "llibertat" de la Laura, activista de la ciutat de Terrassa condemnada a 9 anys de presó, després de reconèixer sota tortura, que col·laborava amb el comando ETA de Barcelona.

L'acte era previst per a les 19:00 hores d'ahir dissabte i pretenia saludar l'arribada de la Laura als carrers catalans després d'un procés repressiu de 9 anys i que pretenen allargar amb la companya ja fora de la presó. El cas de Laura s'ha portat al tribunal europeu de drets humans d'Estrasburg, que va admetre a tràmit la denúncia per violació dels drets humans en període de privació de llibertat, concretament la tortura, a la qual va ser sotmesa per part dels Cossos de seguretat de l'Estat espanyol.

El lloc comptava amb una nodrida participació de joves activistes, i malgrat que hi havia gran nombre de persones al lloc a causa de les festes del barri barceloní de Gràcia, la policia ha carregat contundentment mentre es llegia un comunicat de benvinguda l'activista catalana.

El comunicat denunciava la persecució política de la Laura i la criminalització dels grups de suport antirepressius, denunciava la situació dels presos i preses polítiques en les presons de l'estat espanyol, i les situacions irregulars que la companya Laura va sofrir des del seu ingrés a presó l'any 2001. En cap cas s'ha fet menció a la lluita armada ni al grup armat ETA i tampoc no s'ha esmentat el conflicte armat a Euskal Herria ni a qualsevol altra lluita armada.

Segons els mitjans de comunicació del règim hi va haver almenys un detingut i diversos ferits lleus.


Alerta Solidària creu necessari contradir les versions donades per la majoria dels mitjans de comunicació en relació als fets ocorreguts aquesta tarda a Gràcia (Barcelona) que ha acabat amb detinguts i càrregues policials.

CRONOLOGIA DE L'OCUPACIÓ DELS MOSSOS D'ESQUADRA DISSABTE DE FESTA MAJOR

CONCENTRACIÓ PER LA LLIBERTAT DEL MARTÍ I ELS DETINGUTS SOLIDARIS: DIUMENGE 22 D'AGOST A LES 18H A LA PLAÇA DE LA VILA

17:30h el Canal de Televisió 3/24 comunica que la benvinguda i la marxa de torxes havien estat desconvocades.

17:45h els mossos d'esquadra, encaputxats, ocupen la plaça del Raspall i voltants.

18:30h la Coordinadora de Festes Populars inicia una roda de premsa que pretenia anunciar que els actes havien estat desconvocats.

18:32h els mossos d'esquadra irrompen violentament a l'escenari interrompent la roda de premsa i detenint al seu portant-veu.

18:35h el setge a la plaça és absolut, ningú no pot ni entrar ni sortir-ne.

19h davant d'aquesta situació, un parell de carrers més amunt un grup d'espontanis solidaris organitza una manifestació pacífica de resposta que és reprimida de manera indiscriminada i algunes persones són detingudes.

19:10h la policia arriba a la plaça de la Vila i segueixen les càrregues malgrat que la plaça s'hi estigués celebrant el correfoc infantil.

19:15h els retinguts a la plaça parlen amb la premsa per explicar tot allò que els mossos d'esquadra no havien deixat dir anteriorment i per evidenciar el clima fortament repressiu que està visquent la vila.

22:30h El setge policial no s'ha retirat i ens acompanyarà tota la nit.

Davant d'aquests esdeveniments la Coordinadora de Festes Populars segueix qualificant a l'Audiència Nacional com a tribunal d'excepció, denuncia la conducta desproporcionada per part dels Mossos d'Esquadra i exigeix l'alliberament immediat del Martí i els detinguts solidaris.


- I com a recordatori sobre l’absolució de Laura Riera de l’acusació de col·laborar o participar en l’assassinat del regidor del PP Francisco Cano per part del comando Barcelona d’ETA, podeu llegir a Kaos en la Red la notícia d’Europa Press sobre el tema del 4 de novembre de 2004:

La Audiencia Nacional absuelve a dos colaboradores del "comando Barcelona" de ETA del asesinato del edil del PP Cano

- O la notícia publicada al diari La Vanguardia el 3 de novembre de 2004 sobre l’absolució de Laura Riera en el cas que comentem:

La Audiencia Nacional absuelve a Riera y Larredonda del asesinato del concejal Cano