CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La llei mordassa arriba a la UAB per participar a la vaga del passat 18 de maig

Divendres, 23 setembre, 2016

Aquest dimarts 20 de setembre dues companyes de la secció sindical de CGT-UAB han rebut una multa per la seva participació a la vaga de professorat i investigadors/es que el nostre sindicat va convocar el passat 18 de maig a la UAB contra els intents d’acomiadaments de professorat que en aquell moment volia dur a terme l’equip de govern.

A la denuncia es considera a la Marta i l’Ermengol com a “organitzadores o promotores” de la concentració i posterior manifestació que vàrem dur a terme la secció sindical de la CGT UAB. La Marta i l’Ermengol son delegades sindicals i membres de la secció des de fa anys, així com també del secretariat permanent de CGT Catalunya, sindicat al que l’escrit rebut qualifica de “associació antisistema” en una frase que sembla una declaració d’intencions. En el text de la multa s’especifica també que l’expedient s’instrueix seguint la llei orgànica 24/2015 més coneguda com a “llei mordassa”. Aquesta llei ha estat àmpliament denunciada com una llei repressiva per atemptar contra les llibertats individuals i col·lectives bàsiques ja que restringeix el dret de associació, reunió i manifestació. La política repressiva de l’estat contra els col·lectius que lluitem pels nostres drets arriba de nou a la UAB. I en aquest cas la llei mordassa del Govern del Partit Popular és utilitzada pel Departament d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, contra qui entrem en la seva categoria de “antisistema”, perquè mantenim la lluita sindical i les posicions de dissidència

Des de la secció sindical de CGT UAB denunciem aquest nou atac repressiu que se suma als que estem vivint els últims mesos. Aclarim que no acatarem aquesta multa rebuda per l’acció sindical que hem fet, fem i seguirem fent i advertim als cossos repressius de l’estat així com a tots els elements dels quals hem rebut atacs, pressions i amenaces que estan perdent el temps si pretenen que ens aturem. Ens reafirmem en el nostre compromís amb la lluita de les treballadores mitjançant l’acció directa, l’autogestió i el suport mutu. Un cop més, si ens toquen a una ens toquen a totes.

Secció Sindical CGT UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
https://twitter.com/cgt_uab
https://www.facebook.com/CGTUAB/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció