CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La lluita de les TEEI continua

Dimecres, 17 març, 2021

Concentracions: dimarts 16M a Barcelona, Lleida i Tarragona

La Plataforma d'Interines TEEI de Catalunya seguim lluitant perquè cap companya es quedi carrer. Convoquem concentracions els dimarts del mes de març a les seus del Departament d'Educació arreu del territori, junt amb la CGT d'Ensenyament, la Intersindical-CSC i USTEC.

 

Fem una crida a mestres, famílies, a la comunitat educativa i a interins i interines de les diferents administracions públiques a donar suport a aquestes convocatòries.

Les TEEI treballem a les aules de P3 de les escoles públiques de Catalunya amb places d'interinatge des del curs 2004-05. Durant aquests 16 anys no s'ha fet res per la nostra consolidació com a treballadores, contradient l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Ara, un procés selectiu en forma de concurs-oposició eliminatori, que arriba molt tard, ens pot condemnar a la precarietat i a l'atur. Exigim la paralització d'aquests acomiadaments encoberts i que el Departament d'Educació negociï un acord per garantir la nostra estabilitat, ja que hem demostrat amb escreix la nostra vàlua i professionalitat.

A més, les 756 places convocades són molt inferiors a la necessitat estructural del sistema educatiu. Actualment som 883 TEEI treballant per al Departament d'Educació, però per cobrir totes les aules de P3 calen 1.800 TEEI.

Hem manifestat en reiterades ocasions al Departament el nostre desacord amb aquest fals procés d'estabilització, però ha fet cas omís i segueix amb la convocatòria, posant en risc a tot el personal TEEI de les escoles públiques catalanes. Aquesta decisió contradiu la Directiva Europea 1999/70/CE i la sentència del TJUE del 19 de Març. En què es deixa ben clar que qualsevol abús en la contractació temporal successiva ha de ser sancionat perquè aquesta no es torni a produir.

Estem lluitant contra aquesta injustícia a través de diferents vies. La primera, constituint nos com Plataforma amb el suport de CGT, per fer valdre els nostres drets laborals i presentar recurs en contra la convocatòria d'oposicions, que ha estat desestimada per part del Departament d'Educació i elevada al Contenciós. La segona, mantenint reunions amb el Departament, i amb sindicats majoritaris que crèiem que ens representaven, però desgraciadament no van ser gens fructuoses. La tercera amb els diferents Grups Parlamentaris fins que va sorgir la Proposició de Llei de l'estabilització de les treballadores i els treballadors del sector públic català de la CUP, encapçalada pel diputat Vidal Aragonés. I finalment les més reivindicatives de totes, en forma de concentracions per tot el territori i la primera vaga de TEEI de Catalunya, que vam convocar junt amb CGT el 26 de febrer.

 

La via judicial contra l'abús de temporalitat segueix amb més de 200 denúncies, amb l'objectiu que es reconegui l'abús de temporalitat que les TEEI hem patit tots aquests anys. Així com les conseqüències que es deriven de la incertesa provocada per la inestabilitat laboral.

Per tot això, les TEEI seguim lluitant! Perquè diem PROU a l'abús que l'administració pública està cometent amb nosaltres. No només en l'àmbit contractual, sinó en la manca de reconeixement de les TEEI en el claustre de les escoles per part del Departament d'Educació. Nosaltres també eduquem els infants, les TEEI no som Personal d'Administració i Serveis, som Personal d'Atenció Educativa! I com a tal, ens mereixem el reconeixement que tant ens hem guanyat durant tots aquests anys! Som membres actius d'una comunitat educativa que aposta per la inclusió de tots els infants, però que en canvi discrimina a les treballadores i treballadors públics. Cal eixamplar la visió i valorar el personal que fa que l'engranatge escolar segueixi dia a dia sense deixar cap alumne enrere.

 Per la dignificació de la nostra tasca: LES TEEI DIEM PROU! AQUESTA OPOSICIÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ!

CAP TEEI AL CARRER! LES QUE HI SOM ENS QUEDEM! UNA TEEI PER CADA AULA DE P3!

 

Tarragona, Barcelona i Lleida