CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La lluita dels socorristes de les platges de Barcelona aconsegueix un compromís de l’Ajuntament per a garantir tots els llocs de treball

Diumenge, 13 març, 2016
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

LA LLUITA DELS SOCORRISTES DE LA CGT DE BARCELONA ACONSEGUEIX UN COMPROMÍS DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA DE GARANTIR EL TREBALL A TOTS ELS TREBALLADORS ACTUALS

S'arribava a l'acord a les 4h de la matinada del dissabte 12 de març, propiciant la sortida de l'Ajuntament dels membres de CGT que estaven tancats a l'interior de l'ajuntament des de les 9 del matí del divendres.

L'acord aconseguit entre l'ajuntament, els socorristes de Barcelona i la CGT, ha permès que es garanteixin els llocs de treball de la plantilla actual de les platges de Barcelona. L'ajuntament a través dels acords amb l'empresa Pro-activa Serveis Aquàtics SL es compromet a treballar i vigilar perquè els treballadors mantinguin les condicions laborals actuals i a supervisar les converses entre l'empresa i els treballadors i treballadores.

Per a la CGT les mobilitzacions que hem fet durant aquesta setmana, com una concentració davant de l'ajuntament i la “permanència continuada a l'interior de l'entrada principal de l'Ajuntament de Barcelona des de les 9 del matí del divendres i fins a la 4 matinada del dissabte”, així com els recursos presentats a la licitació i adjudicació del concurs han propiciat aquest acord amb l'ajuntament, quedant per negociar i tancar a tres bandes (empresa adjudicatària, ajuntament i CGT) el manteniment de les condicions laborals actuals.

La plantilla actual és de 71 integrants entre socorristes aquàtics i coordinadors, 46 dels quals tenen una relació laboral mitjançant contractes fixos i fixos discontinus i la seva comesa és el servei d'atenció primària d'emergències sanitàries, prevenció, rescat aquàtic, informació i orientació a l'usuari. Les antiguitats dels treballadors fixos oscil·len entre els 4 i 13 anys, mentre que la resta de companys en obra i servei porten de dos a tres temporades ocupant el lloc.

Durant l'any 2015 es van registrar més de 5.509 actuacions, distribuïdes entre assistència de primers auxilis a accidents de diferent gravetat, rescats aquàtics, trasllats a hospitals i cerca i recuperació de nens extraviats; a més de 50.000 mesures preventives o d'orientació i informació a usuaris.

Per a la CGT també estava en perill la seguretat a les platges, aconseguint la continuïtat de la plantilla es garanteix que el personal que realitza aquesta funció té després de si anys de formació i experiència.

CGT Salvament i Socorrisme Barcelona

13 de març de 2016

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció