CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La lluita dels socorristes de les platges de Barcelona aconsegueix un compromís de l’Ajuntament per a garantir tots els llocs de treball

Diumenge, 13 març, 2016

LA LLUITA DELS SOCORRISTES DE LA CGT DE BARCELONA ACONSEGUEIX UN COMPROMÍS DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA DE GARANTIR EL TREBALL A TOTS ELS TREBALLADORS ACTUALS

S'arribava a l'acord a les 4h de la matinada del dissabte 12 de març, propiciant la sortida de l'Ajuntament dels membres de CGT que estaven tancats a l'interior de l'ajuntament des de les 9 del matí del divendres.

L'acord aconseguit entre l'ajuntament, els socorristes de Barcelona i la CGT, ha permès que es garanteixin els llocs de treball de la plantilla actual de les platges de Barcelona. L'ajuntament a través dels acords amb l'empresa Pro-activa Serveis Aquàtics SL es compromet a treballar i vigilar perquè els treballadors mantinguin les condicions laborals actuals i a supervisar les converses entre l'empresa i els treballadors i treballadores.

Per a la CGT les mobilitzacions que hem fet durant aquesta setmana, com una concentració davant de l'ajuntament i la “permanència continuada a l'interior de l'entrada principal de l'Ajuntament de Barcelona des de les 9 del matí del divendres i fins a la 4 matinada del dissabte”, així com els recursos presentats a la licitació i adjudicació del concurs han propiciat aquest acord amb l'ajuntament, quedant per negociar i tancar a tres bandes (empresa adjudicatària, ajuntament i CGT) el manteniment de les condicions laborals actuals.

La plantilla actual és de 71 integrants entre socorristes aquàtics i coordinadors, 46 dels quals tenen una relació laboral mitjançant contractes fixos i fixos discontinus i la seva comesa és el servei d'atenció primària d'emergències sanitàries, prevenció, rescat aquàtic, informació i orientació a l'usuari. Les antiguitats dels treballadors fixos oscil·len entre els 4 i 13 anys, mentre que la resta de companys en obra i servei porten de dos a tres temporades ocupant el lloc.

Durant l'any 2015 es van registrar més de 5.509 actuacions, distribuïdes entre assistència de primers auxilis a accidents de diferent gravetat, rescats aquàtics, trasllats a hospitals i cerca i recuperació de nens extraviats; a més de 50.000 mesures preventives o d'orientació i informació a usuaris.

Per a la CGT també estava en perill la seguretat a les platges, aconseguint la continuïtat de la plantilla es garanteix que el personal que realitza aquesta funció té després de si anys de formació i experiència.

CGT Salvament i Socorrisme Barcelona

13 de març de 2016

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció