CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La lluita feminista avorta la Reforma de la Llei de l’avortament i al ministre Gallardón

Dimecres, 24 setembre, 2014

LA LLUITA FEMINISTA AVORTA LA REFORMA DE LA LLEI DE l'AVORTAMENT I AL MINISTRE GALLARDÓN

La retirada de la reforma de la llei de l'avortament i la dimissió de l'ex-ministre Gallardón és una petita victòria per la lluita feminista, però cal que seguim alerta i que seguim lluitant pels nostres drets.

El Partit Popular ha hagut de retirar el seu avantprojecte de llei de l'avortament per les pressions rebudes per la lluita feminista realitzada des de molts moviments socials i organitzacions (entre elles la CGT). Aquestes lluites han fet por a un PP preocupat per l'electoralisme, no per l'oposició parlamentària a aquesta llei.

Malgrat aquesta petita victòria, que hem de celebrar, no podem oblidar que l'actual llei de l'avortament constreny la nostra llibertat per decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides.

Tampoc podem oblidar les pressions de la Conferència Episcopal i dels sectors més conservadors, que volen tenir-nos sotmeses en un sistema patriarcal que ens oprimeix.

Per tot això, ara més que mai, hem de seguir lluitant per un AVORTAMENT LLIURE, PÚBLIC i GRATUÏT. FORA L'AVORTAMENT DEL CODI PENAL! (http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10580)

Ens veiem el 28S als carrers, per defensar la DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT! La manifestació central serà a Barcelona, a la Plaça Catalunya, a les 12:30h.

Anirem penjant les convocatòries a altres pobles i ciutats al facebook (https://www.facebook.com/generecgtcatalunya ) i al twitter (@Genere_CGT).

#JoDecideixo #DretAlPropiCos #Avortament #Lliure #Públic #Gratuït

Secretariat Permanent - Comitè Confederal
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

Barcelona, 23 de setembre del 2014

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

Adéu a la reforma de la Llei de l'Avortament i al ministre Gallardón

La Confederació General del Treball valora de forma positiva, en els seus justos termes, la retirada de la reforma de la Llei de l'Avortament així com la dimissió del ministre Gallardón, principal valedor d'aquesta reforma i d'unes altres com la del Codi Penal, Llei de Taxes Judicials... que han contribuït a retallar els drets civils i llibertats.

La reforma de l'avortament prevista era de tal agressió contra els drets de la dona que va provocar l'aixecament de amplíssims sectors de la societat, arribant a ocasionar discrepàncies molt importants en el Govern i en el Partit Popular que sustenta al mateix.

CGT es felicita com societat civil organitzada i mobilitzada per haver guanyat aquest pols al Govern, demostrant-se així que la lluita social és l'únic camí. Des de CGT s'assenyala que no es pot baixar la guàrdia, ja que el govern de Rajoy ha procedit a la retirada de la llei no per convicció sinó perquè legisla a cop d'enquestes i s'aveïnen processos electorals.

Cal seguir mobilitzant-se perquè el Govern amenaça amb que abans de cap d'any presentarà una nova reforma parcial per a tornar a segrestar el dret de les menors, i per altra banda segueix mantenint el recurs contra l'actual Llei de l'Avortament davant el Tribunal Constitucional.

La lluita per l'emancipació de les dones té encara un llarg recorregut, ja que diàriament es produeixen noves morts per violència masclista, agressions i discriminacions diverses feia la dona.

CGT crida a la participació massiva en les manifestacions del pròxim 28 de setembre que se celebraran en nombroses ciutats del país reivindicant el dret absolut a decidir de les dones, el dret a l'avortament lliure, públic i gratuït, així com a la despenalització de l'avortament.

El sindicat CGT seguirà lluitant fins a la consecució de la igualtat i emancipació plena de les dones, fins que la societat patriarcal desaparegui i desisteixi de la seva actitud paternalista i de submissió, fins que deixi de considerar a la dona com irresponsable i menor d'edat.

GABINET DE PREMSA CONFEDERAL DE CGT

Attached documents