CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La major estafa mai explicada: L’Estat espanyol dedicarà a pagar interessos 28.848 milions, més que la retallada en els Pressupostos

Dijous, 5 abril, 2012

El pagament per interessos del deute augmentarà de nou el 2012 fins a arribar als 28.848 milions d'euros, més que la quantitat a retallar en aquests pressupostos, el més brutals de la història. La tisora de l'Executiu s'ha encebat amb l'Educació, la Cultura i la Sanitat.

Agències/Premsa/Kaosenlared

Mai abans es va conèixer una estafa de semblant magnituds. Ja se sabia, però no per això ha de deixar de sorprendre'ns indignar-nos. El PP ha presentat oficialment els pressupostos de l'estat, i ha sortit a la llum una cosa que reflecteix a la perfecció l'essència del capitalisme: l'estat ha de pagar per a satisfer i engreixar el negoci dels bancs i altres especuladors financers, més diners que els que s'ha vist "obligat" a retallar en les diverses partides pressupostàries.

Això és, que tot el sacrifici que hauran d'assumir els ciutadans, veient com els seus drets més elementals són retallats, com l'educació, la sanitat, la cultura, la investigació, la ciència, l'esport, els subsidis d'atur, l'ajuda al desenvolupament, la lluita contra el canvi climàtic i tot quant a vostè se li ocorri (menys la "festa" dels toros i els cossos i forces de seguretat de l'estat), anirà destinat íntegrament a engreixar els comptes de resultats de les entitats financeres -estatals i internacionals-, unes entitats financeres que, per a més inri, prèviament han necessitat, en la majoria de casos, ser rescatades de la ruïna per aquests mateixos estats que ara els deuen tants diners, i que tants diners els faran guanyar a força del pagament dels interessos del deute. Una cosa de bojos.

En concret, el pagament per interessos del deute augmentarà de nou el 2012 fins a arribar als 28.848 milions d'euros, l'equivalent a un 2,7% del PIB, una quantitat superior a la retallada total dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2012, xifrada en 27.300 milions d'euros. El deute públic augmentarà el 2012 del 68,5% al 79,8% del PIB per les noves necessitats financeres i el refinançament de venciments, així com per l'impacte d'instruments com el FROB o el fons de pagament a proveïdors.

En el cas de l'Administració Central, aquesta ràtio passarà del 52,1% al 60% del PIB. Per a quadrar els seus compte, i poder complir així, tal com obliga la Constitució des de l'any passat, amb el pagament del deute als voltors creditors, el Govern ha retallat un 4,3% la despesa social fins a deixar-la en 175.382,7 milions d'euros, el 56,2% del total de despesa. Les partides més afectades en els nous Pressupostos Generals de l'Estat són les relatives a Educació, del 21,9%; Cultura, un 15,1%; i Sanitat, un 6,8%.

En total, l'Educació sofreix una retallada fins als 2.220 milions d'euros, gairebé un 22% menys que el 2011. Per programes, descendeix un 36,5% el d'educació infantil i primària, que se situa en 167,13 milions d'euros; el de secundària, FP i escoles oficials d'idiomes, que se situa en 175,79 milions, el que implica una rebaixa del 28,8%; i els ensenyaments universitaris arriben als 149,66 milions d'euros, amb una reducció del 62,5%. Per contra, l'educació compensatòria es multiplica fins als 169,79 milions d'euros. A més, la partida de beques rebrà 166 milions menys que l'any passat, encara que el Govern va assegurar que no es veurien afectades pels ajustaments en els ministeris. Una altra mentida més, i van...

La Cultura, per la seva banda rebrà aquest any 937,40 milions d'euros, diners en el qual s'inclou una partida de 177,46 milions per a programes de foment i suport a activitats esportives. Amb això, la partida a Cultura és de prop de 760 milions. Per partides, destaca la reducció a la cinematografia, que rebrà 71 milions enfront dels 106 de 2011. Això sí, per a la promoció i defensa de la "festa" dels toros, hi haurà més diners que mai, segons va anunciar recentment el Ministre Wert.

Respecte a la Sanitat, l'Executiu destinarà un total de 3.974,62 milions d'euros a aquesta política, el que suposa 288,96 milions menys que en l'exercici anterior. Aquesta retallada afectarà sobretot a les polítiques de salut i ordenació professional, la partida que més redueix el seu pressupost amb un 75% menys, seguida de la destinada a polítiques de salut pública, sanitat exterior i qualitat, que es redueix en un 45%.

Quant a serveis públics bàsics, el pressupost destinat a polítiques de Justícia se situa en 1.612,6 milions, un 5,9% menys, mentre que Defensa experimenta una retallada major, del 8,8%, fins a 6.261,3 milions. La tisora també s'aplica al foment de l'ocupació, que cau un 21,3%, a la despesa en atur, que es redueix en un 5,5%, i als serveis socials i la promoció social, que cauen en un 15,7%.

La despesa en seguretat, en canvi, tot just cau un 0,6%. De fet, el Ministeri d'Interior, és qui serà l'encarregat de fer complir la llei i l'ordre en els carrers, això és, de reprimir tot allò que es mogui en oposició a aquestes increïbles i al·lucinants coses que estem vivint, purs atracaments a mà armada d'estafadors sense escrúpols. És el Ministeri, d'entre els convencionals, que menys sofrirà les retallades, no vagi a ser que la situació se'ls escapi de les mateixes mans amb les quals ens estan robant d'una manera descarada, despietada i salvatge.

L'accés a l'habitatge i el foment de l'edificació sofreix una retallada del 31,7% i passa de 1.200 milions a 820 milions, mentre que la gestió i administració de la Seguretat Social experimenta una rebaixa del 62,7% i se situa en 2.901 milions.

Seguretat ciutadana i institucions penitenciàries mantenen gairebé la despesa (-0,6%), que se situa en 8.354,9 milions, mentre que la política exterior experimenta la major retallada d'aquest capítol, d'un 38,9%, xifrant-se en 1.680,1 milions.

La Investigació i el Desenvolupament perden un 25,6%. D'altra banda, el pressupost per a canvi climàtic es redueix a la meitat, de manera que la despesa en actuacions per a la prevenció de la contaminació i el canvi climàtic ascendeix aquest any a 58.800 milions d'euros, enfront dels 101.513 milions del 2011.

Altres partides mediambientals també es veuen afectades per les retallades de l'Executiu de Rajoy. Així, Meteorologia passa de 122.796 milions a 87.325; Qualitat d'aigua de 295.340 a 220.570 milions; Protecció i millora del medi ambient de 30.206 a 18.831; i Protecció i millora del mitjà natural de 225.674 a 190.641. El pressupost total de ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient s'ha vist reduït en un 31,2% en relació a l'exercici anterior.

Així que, per si algú tenia algun dubte en relació a on anava a parar els diners dels ajustaments, ja li ha hagut de quedar resolta: aquest quedarà en lloc segur en el compte de resultats dels grans bancs i fons d'inversió internacionals, en el que és, sens dubte cap, la major estafa mai coneguda, el major saqueig als diners públics del que es té record fins a la data, i que, probablement, mai podrà tornar a ser superat, una vegada s'acabi aquest malson capitalista/neoliberal, al llarg de tota la història.

És, ni més ni menys, que el robatori permès i institucionalitzat de la riquesa mundial, per a posar en mans d'uns pocs milers el que pertany a milers de milions de persones, i que en cada país tindrà les seves pròpies i terribles conseqüències en forma de tragèdies socials i drames humans. Això és, no obstant això, el que sempre ha estat, i sempre serà el capitalisme, solament que ara ja d'una manera absolutament bestial, sense cap tipus de mirament ni contemplació.

Kaos en la Red. Laboral i economia

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/13602-la-mayor-estafa-jam%C3%A1s-contada-el-estado-dedicar%C3%A1-a-intereses-28848-millones-m%C3%A1s-que-el-recorte-en-presupestos.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció