CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La majoria del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus, excepte la CGT, obviant el resultat del referèndum, vol tornar a intentar “vendre” a la plantilla acceptant retallades

Dimarts, 16 juliol, 2013

Aquest matí de dimarts 16 de juliol, el Comitè d'Empresa s'ha reunit amb la Direcció de l'Hospital i ha arribat, amb el vot en contra de la CGT, a un principi d'acord que comportaria, si tira endavant, unes retallades salarials d'entre el 3,6 i el 4,5%.

Saltant-se el pronunciament clar de la plantilla de l'Hospital de Sant Joan de Reus de no acceptar més retallades, expressat en el referèndum realitzat fa dues setmanes, cinc dels sindicats que conformen el comitè, a excepció de la CGT, han presentat una nova proposta en què es redueix lleugerament l'afectació directa al sou dels empleats i s'inclouen més mesures per estalviar en despesa. En lloc d'apostar per la mobilització i la pressió, un cop més es pleguen als interessos de l'empresa, en una dinàmica que ja fa massa anys que dura i que ha dut a la plantilla de l'Hospital Sant Joan a acceptar retallada rere retallada i a estendre entre la plantilla el desànim i la decepció envers el comitè d'empresa i els sindicats en general.

Des de la CGT ja ens esperàvem aquesta actuació de la majoria del comitè, que un cop més, sense consultar a la plantilla, aposta per acceptar propostes que beneficien a l'empresa en lloc de lluitar pels interessos dels treballadors i treballadores. Des del nostre sindicat, en un gest de bona voluntat i de potenciar el treball unitari, vam decidir no convocar una assemblea de treballadors que volíem fer ahir dilluns, ja que el Comitè va proposar fer una assemblea de treballadors per avui dimarts al matí, una assemblea on s'havien de debatre i acordar mobilitzacions i que finalment han acabat desconvocant per a reunir-se amb l'empresa i pactar retallades.

Aquest dimecres a partir de les 13.30h tindrà lloc finalment una assemblea de treballadors de l'Hospital, convocada des del Comitè, per intentar de nou "convèncer" a la plantilla de que acceptin les noves retallades. I entre les 3 i les 6 de la tarda de dimecres, i entre dos quarts de 8 del matí i les 12 del migdia de dijous, tindrà lloc un nou referèndum per tal que la plantilla es pronunciï sobre el principi d'acord entra la majoria del Comitè i la Direcció. Des de la CGT cridem una vegada més a votar no, a no acceptar aquest preacord ni les retallades que comportarà, i a convocar noves mobilitzacions.

En aquest sentit donem suport a la CONCENTRACIÓ-SOPAR DE CARMANYOLA el DIMECRES 17 DE JULIOL a partir de les 20h a la PLAÇA MERCADAL DE REUS, contra les noves retallades salarials, per un conveni digne i en defensa de la sanitat pública, que han convocat treballadors i treballadores de l'Hospital Sant Joan de Reus, i fem una crida al conjunt dels ciutadans i ciutadanes de Reus a donar-hi suport i assistir-hi, ja que el que ens estem jugant va més enllà d'un conflicte laboral, és una qüestió de ciutat, de defensa d'un dret bàsic per a totes i tots com és la sanitat pública, un dret que ens estan robant que hem de defensar.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Reus, 16 de juliol de 2013

>>> Més informació en els següents enllaços:

Des de la CGT apostem per un increment i contundència de la mobilització a l'Hospital Sant Joan de Reus
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9363

Els treballadors de l’Hospital de Sant Joan de Reus rebutgen clarament en referèndum la proposta de retallades de SAGESSA
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9341

>>> En documents adjunts, comunicat i cartell sopar-concentració.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció