CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La manifestació més gran de la història de Catalunya clama a favor de la independència

Divendres, 14 setembre, 2012

La manifestació més gran de la història de Catalunya clama a favor de la independència:

11s2012 - Bloc 2 Demonstration 1 from assemblea videos on Vimeo.

La manifestació més gran de la història, per la independència

L'ANC parla de dos milions de manifestants · La policia parla d'un milió i mig i la delegació del govern espanyol, de sis-cents mil · Una marea humana ha col·lapsat els carrers del centre de Barcelona · Mas valorarà demà la manifestació

Centenars de milers de manifestants, una marea humana, que segons els càlculs dels organitzadors arriba a quasi dos milions, va col·lapsar ahir Barcelona en la manifestació independentista de la diada de l'Onze de Setembre, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). 'Catalunya, nou estat d'Europa' era el lema que va convocar milers i milers de ciutadans a exigir que s'obrís el procés cap a la independència.

Fou una manifestació històrica. El Departament d'Interior i la guàrdia urbana van comptabilitzar un milió i mig de manifestants (una xifra rebaixada per la delegació del govern espanyol a sis-cents mil), que ja des de migdia omplien els carrers de Barcelona; des de la Diagonal a correus, passant per la Gran Via, Pau Claris, Via Laietana...

El passeig de Gràcia era atapeït de gent, fins a la Diagonal, i tot ple d'estelades. De fet, gairebé tothom portava alguna cosa: una bandera, un pin, una samarreta... que deixava ben clar que el clam era per la independència.

A la capçalera de la manifestació hi havia personalitats com Lluís Llach, Miquel Calçada, Sílvia Bel, els ex-presidents del parlament, Ernest Benach i Joan Rigol; Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, Salvador Cardús, Montserrat Carulla, Vicenç Villatoro, Martxelo Otamendi...

La manifestació va començar a les sis de la tarda a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i la Gran Via. Tot era col·lapsat, des dels Jardinets de Gràcia. La gent no es podia ni moure, ni tan solament entrar al passeig de Gràcia des de la Diagonal.

Una delegació de l'ANC va haver de sortir a uns carrers adjacents, perquè la capçalera no podia avançar, i féu cap a la seu del Parlament de Catalunya per reunir-se amb la presidenta, Núria de Gispert, i amb una representació de diputats.

El president Mas farà una valoració d'aquesta immensa manifestació al Palau de la Generalitat, avui a les 9.15.

Personalitats que hi varen participar

Artur Mas no va participar en la manifestació, però sí la majoria de consellers del govern i la vice-presidenta, Joana Ortega. També els principals càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya, d'Iniciativa per Catalunya-Verds, de Convergència Democràtica de Catalunya i d'Unió Democràtica (incloent-hi, a última hora, Josep A. Duran i Lleida) i de Solidaritat Catalana. El PSC i el PP no hi van anar, però entre els socialistes hi havia l'ex-consellera Marina Geli, l'ex-conseller Ernest Maragall i Àngel Ros, paer en cap de Lleida. Així mateix, hi havia l'ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals i moltes personalitats més.

Una marea verda amb Pep Guardiola a distància

L'ANC havia demanat a tots els participants en la manifestació que portessin una cartolina verda per dir sí a la independència en un acte polític al final del recorregut, conduït per Jordi Margarit i Txe Arana, i amb la projecció d'un vídeo en què Pep Guardiola ensenyava també la cartolina verda del sí a la independència.

Les preguntes que varen respondre afirmativament els assistents a l'acte polític foren les següents:

1. Volem exercir el dret d’autodeterminació?

2. Volem la independència del nostre país?

3. Volem una bandera catalana a l’ONU?

4. Volem que els nostres representants polítics es comprometin a obrir el procés de secessió?

5. Ens comprometem a treballar plegats per construir un estat lliure, independent i pròsper?

Els vídeos de la Diada:

La gran manifestació de la Diada: el poble parla (Preguntem als manifestans els motius del seu independentisme i les conseqüències immediates d'aquesta marxa històrica)

La gran manifestació de la Diada: el poble crida (Recull en vídeo dels crits més escoltats i les pancartes més vistes de la manifestació)

Les imatges aèries de la gran manifestació (Imatges enregistrades per l'helicòpter de TV3)

'Mostrarem al món quina és la nostra voluntat' (Vídeo íntegre de l'emotiu acte polític al final de la manifestació independentista)

'És el principi d'una nova època' (Lluís Llach, Muriel Casals, Eliseu Climent, Sílvia Bel, Carod-Rovira parlen des de la capçalera de la manifestació)

'Esquerra Independentista crida 'Ni pacte fiscal, ni pacte social' (vídeo la marxa de l'esquerra independentista, que va córrer en paral·lel a la de l'ANC)

L'acte institucional es concentra en la llengua i la cultura dels Països Catalans (Vídeo de l'acte institucional, conduït per Mònica Terribas)

La Muixeranga i Joan Fuster a la Diada (Vídeo del moment en què s'ha recordat el País Valencià i les Illes 'en un moment en què la nostra llengua comuna rep sistemàticament atacs per part d'instàncies polítiques i judicials' i ha sonat la Muixeranga)

FONT: VILAWEB.CAT

Més informació:

http://assemblea.cat/