CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La marea blava de les subcontractes de Movistar omple de nou el centre de Barcelona, el passat 20 d’abril #resistenciaMovistar

Dimecres, 22 abril, 2015

Cartell manifestació 20 d'abril

Vídeos de la explicació i mobilització pels carrers de Barcelona:

Paco Selas FEMEC CGT explica #resistenciamovistar:

Imatge manifestació treballadors i subcontractes #movistar #20A pels carrers de Barcelona #resistenciamovistar

Vídeos Concentració davant botiga de movistar a Plaça Catalunya a #barcelona #resistenciamovistar :

Mobilització de treballadors i subcontractes de movistar pels carrers de #barcelona #resistenciamovistar :

La marea blava de les subcontractes de Movistar omple de nou el centre de Barcelona

Per primer cop treballadors de plantilla de la multinacional s'han unit a la vaga que mantenen els empleats d'empreses que fan feines per a la companyia de telecomunicacions

Els treballadors que pertanyen a les empreses que treballen per a Movistar han completat la jornada de protestes amb una manifestació entre el Portal de l’Àngel i la Plaça de Sant Jaume. Si durant el matí els vaguistes s’han concentrat a la Diagonal i han fet arribar les seves reivindicacions als grans mitjans de comunicació, a la tarda tocava manifestació.

La botiga del Portal de l’Àngel que Movistar té com aparador dels seus productes més punters ha estat el punt de concentració. A les 19 hores davant del cèntric establiment es podien veure moltes armilles blaves amb noms de diverses empreses que, en gairebé tots els casos indicaven que els seus portadors feien feines per a l’antic monopoli. Era una veritable marea blava. Però, aquest dilluns grups de treballadors de la matriu s’han unit a la vaga indefinida que diverses organitzacions mantenen des del 28 de març. Uns i altres mantenen la reivindicació màxima, que els treballadors subcontractats entrin a la plantilla de l’antiga Telefónica.

Junt amb els treballadors es podien veure persones amb banderes diverses i moltes amb xiulets. Gent de CGT, de diverses organitzacions sindicals com CO.BAS o d’organitzacions polítiques, junt amb persones d’agrupacions com els iaioflautes i les seves armilles reflectants, s’han alineat a la sortida de la manifestació.

Entre els manifestants, almenys dos parlamentaris, David Companyon, d’EU

iA, i Joan Tardà, d’ERC.

A pas lent, els manifestants han començat a desfilar. Si les manifestacions que es fan en dates tradicionals brillen per la poca participació del seguici en els crits que es fan des de la capçalera. En aquest cas la sensació era contrària. La megafonia tenia bons operadors i la gent cridava amb ganes.

Entre els que es manifestaven a les primeres files es poden veure cares d’un cert cansament. Molts dies de mobilització passen factura. Tanmateix, Antonio, un operari d’una societat, especialitzada a instal·lar fibra òptica, es mostrava convençut «estem disposats a mantenir la mobilització fins que l’empresa o les empreses que contracten amb ella negociïn amb els que hem fet la protesta des del primer dia». Tots expliquen les dures condicions de treball que les contractes que es fan en cadena suposen per als treballadors o per als que es diuen tècnicament falsos autònoms: «posar desenes de metres de cable des d’una alçada de sis metres s’ha arribat a pagar a tres euros», explica el Paco, que camina al costat de l’Antonio i no para de fer fotos amb el seu mòbil. En alguns casos es veuen families senceres, pare i mare amb la jaqueta blava i la filla que també du una jaqueta però que a l’esquena duu escrit «sóc un esclau».

Entre els crits que fan els manifestants alguns que semblen tenir gran contundència: «somos malos, podemos ser peores, podemos cortar las comunicaciones». Junt amb aquest crit els ja classics «Movistar precaritza» i «Movistar esclavitza».

Els manifestants arriben a plaça de Sant Jaume o acaba la manifestació. Aquí els crits són «nosotros luchamos, nosotros negociamos». I per demostrar que els ànims no han decaigut, uns i altres criden per acabar el «sí sí sí, nos vamos a Madrid».

FONT: DIARI DEL TREBALL


Manifestació de contractes, subcontractes i autònoms Movistar, dilluns 20 d'abril 19h davant la botiga de Telefònica a Plaça Catalunya de Barcelona #ResistènciaMovistar

Com sabeu, s'està desenvolupant una vaga indefinida molt potent a nivell estatal a tot el sector de contractes, subcontractes i autònoms. Tot el teixit precari i atomitzat s'ha unit de forma molt contundent contra el gegant de les telecomunicacions Telefònica. La vaga a nivell estatal està convocada per FESIM, Federació del Metall de la CGT, des del 14 d'abril.

CCOO i UGT estan actuant en el sentit de desactivar la vaga de múltiples formes.

Aquesta vaga massiva s'està realitzant des del passat 28-M a Madrid i des del 7-Abril a la resta de l'estat, és a dir, dilluns portaran 13 dies de vaga.

Aquesta vaga és activa: Els piquets, treballadors/es estan al carrer dia sí i dia també lluitant la vaga cada hora, cada minut, contra l'esquirolatge, les coaccions empresarials i l'ocultació als mitjans que està realitzant Telefònica.

Ens han demanat que ajudem a socialitzar la vaga a tot Catalunya. Es tracta d'un pols molt important que pot esdevenir precedents.

El dijous 16 d'abril, a petició de les vaguistes a la FEMEC-CGT, es va realitzar una assemblea amb moviments socials del territori. Van sorgir moltes iniciatives, us indiquem les dues més importants:

- Una crida a recolzar econòmicament als vaguistes o no podran aguantar la vaga el temps necessari.

- MANIFESTACIÓ a Barcelona, dilluns 20 d'abril 19:00 davant la botiga de Telefònica a Plaça Catalunya.

És molt important la participació en aquesta manifestació, per trencar el silenci mediàtic i mostrar suport social a la mobilització. Us traslladem la petició tant dels vaguistes com de la FEMEC de que mireu d'estendre aquesta convocatòria en tots els col.lectius, sindicats, seccions sindicals on sigueu per tal de ser moltes dilluns a la tarda.

D'altra banda, a cada federació territorial podeu debatre la forma de recolzament que considereu adient. Si necessiteu materials per imprimir, repartir o encartellar, poseu-vos en contacte amb aquesta secretaria.

Seguirem informant.

Salut i revolució social

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)
Secretaria d'acció social - Comitè confederal

>>> Cartell en document adjunt.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció