CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La marxa contra el tancament de les urgències acaba amb l’ocupació del CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat

Dimecres, 26 octubre, 2011

XAVI MIQUEL / XAVI MARTÍ | 25/10/2011

Prop de 200 persones es van manifestar aquest dilluns 24 d'octubre pels carrers de Sant Feliu de Llobregat sota una intensa pluja. La ciutat ja no disposa de servei d’urgències nocturnes al CAP El Pla des del 24 d’octubre. Per protestar per aquesta situació, ahir a la tarda es va organitzar una marxa que va començar a l’estació de Renfe i que va acabar al centre d’atenció primària. Després d’una assemblea al CAP, veïns i veïnes de Sant Feliu van decidir ocupar de forma indefinida el centre. Fonts del col·lectiu Indigna’t, Sant Feliu! han declarat que “quinze persones han passat la nit al CAP El Pla, dormint a la planta baixa del centre i al primer pis”. També han manifestat que l’ocupació del centre serà “indefinida”, ja que la població de la ciutat vol que “es restableixi el servei d’urgències nocturnes que va quedar cancel·lat el 24 d’octubre”.

Denuncien una conjuntura que afecta tot el país

La manifestació, encapçalada per una pancarta on es podia llegir “No al tancament d’urgències. Prou retallades socials. Defensem el nostres drets”, va acabar al CAP El Pla, on es va llegir el manifest i es va decidir ocupar el centre. Al manifest, Indigna’t, Sant Feliu! denuncia les retallades: “Mentre el conseller explica que les retallades no tindran un efecte real sobre la població, són molts els municipis que veuen com els seus CAP pateixen tancaments parcials o totals, es veu reduïda la seva plantilla, s’acomiaden especialistes i augmenten les llistes d’espera. La majoria d’hospitals també s’han vist afectats per la limitació del pressupost, mitjançant l’aplicació d’ERO massius, tancament de plantes d’ingrés, disminució del nombre de quiròfans disponibles i eliminació de les intervencions programades als torns de tarda”. Avui, i durant els propers dies, continuarà l’ocupació del CAP El Pla. Des d’Indigna’t, Sant Feliu! s’ha destacat que avui mateix es tornarà a fer una assemblea a l’ambulatori, que començarà a les 8 de la tarda.

150 persones a Corbera de Llobregat

Les assemblees d'indignades de Corbera de Llobregat i la Palma (que fa unes setmanes es van unir en una única assemblea de la Vall de Rafamans) van convocar una manifestació el passat dissabte contra les retallades en matèria de sanitat que s'estan produïnt a les dues poblacions del Baix Llobregat. La marxa va comptar amb unes 150 persones que van recórrer els principals carrers de Corbera i va rebre una molt bona acceptació de la població. La manifestació va acabar davant del CAP, on es va fer una xerrada amb una de les doctores del centre i s'hi van unir infermeres i personal del servei d'ambulàncies. Les retallades al CAP de Corbera van començar amb el tancament nocturn els caps de setmana i els festius, el setembre de 2009 (amb el govern tripartit), tot i que a partir de l'1 de juny d'enguany, el tancament és diari, a partir de les 8 del vespre. També s'ha de tenir en compte que els tancaments d'altres serveis d'urgències dels CAPS propers estan fent que la població de Corbera hagi de desplaçar-se cada cop més lluny per ser atesa. També el servei d'ambulàncies s'ha vist reduït i actualment només hi ha una ambulància per les poblacions de Corbera, la Palma, Cervelló i Vallirana, amb una població de 40.000 persones.

* Notícia extreta del web del setmanari Directa

www.directa.cat/noticia/la-marxa-contra-el-tancament-de-les-urgencies-acaba-amb-l%E2%80%99ocupacio-del-cap-el-pla-de-la-capi

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció