CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Marxa per la Igualtat conclou a Madrid, contra la Llei d’Estrangeria i la seva Reforma

Dilluns, 26 octubre, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Unes quaranta persones de diferents nacionalitats van culminar ahir 25 d'octubre la seva Marxa per la Igualtat des de Terrassa a Madrid (uns 500 km a peu) abrigallats per un nodrit grup de més de mil manifestants, alguns arribats en autobusos des de Catalunya, per a protestar per una Llei que discrimina i agreuja la situació de la població immigrant, i per una Reforma que s'albira encara més repressora de les seves llibertats i drets.


La manifestació, iniciada a les 10 h. del matí a Legazpi, va concloure en la Pl. Reina Sofia amb la lectura del manifest que va motivar l'origen d'aquesta iniciativa.

Les peticions i reivindicacions són molt clares:

- Pel tancament dels Centres d'Internament.

- Per la regularització i renovació de targeta sense necessitat de contracte de treball.

- Per la reagrupació familiar sense retallades i el permís de treball per als reagrupats - Per la no penalització de la solidaritat.

- Per tots els drets per als immigrants inclòs el dret al sufragi.

El text denuncia que "El projecte de reforma contempla a les persones emigrades únicament com mitjans de producció, no com éssers humans amb plens drets, entre ells, el de la llibertat de moviments". Assenyala que la llei criminalitza als immigrants, a l'augmentar de 40 a 60 dies el termini de detenció en els centres d'internament.

Per als col·lectius d'immigrants convocants "la reforma no modifica l'actual llei per a facilitar la regulació i la igualtat de drets de les persones immigrades", sinó que en moments de crisis "condemna a la pobresa i exclusió social a persones i famílies ja establertes", amb l'obligació de tenir un contracte laboral per a la regulació per arrelament, la reagrupació o la renovació de la residència.

Un nodrit grup de militants de CGT va estar en la Manifestació com suport a la Marxa i a les seves reivindicacions. La Lluita pels drets plens de les persones immigrants continua…..

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28416

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció