CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Marxa per la Igualtat conclou a Madrid, contra la Llei d’Estrangeria i la seva Reforma

Dilluns, 26 octubre, 2009

Unes quaranta persones de diferents nacionalitats van culminar ahir 25 d'octubre la seva Marxa per la Igualtat des de Terrassa a Madrid (uns 500 km a peu) abrigallats per un nodrit grup de més de mil manifestants, alguns arribats en autobusos des de Catalunya, per a protestar per una Llei que discrimina i agreuja la situació de la població immigrant, i per una Reforma que s'albira encara més repressora de les seves llibertats i drets.


La manifestació, iniciada a les 10 h. del matí a Legazpi, va concloure en la Pl. Reina Sofia amb la lectura del manifest que va motivar l'origen d'aquesta iniciativa.

Les peticions i reivindicacions són molt clares:

- Pel tancament dels Centres d'Internament.

- Per la regularització i renovació de targeta sense necessitat de contracte de treball.

- Per la reagrupació familiar sense retallades i el permís de treball per als reagrupats - Per la no penalització de la solidaritat.

- Per tots els drets per als immigrants inclòs el dret al sufragi.

El text denuncia que "El projecte de reforma contempla a les persones emigrades únicament com mitjans de producció, no com éssers humans amb plens drets, entre ells, el de la llibertat de moviments". Assenyala que la llei criminalitza als immigrants, a l'augmentar de 40 a 60 dies el termini de detenció en els centres d'internament.

Per als col·lectius d'immigrants convocants "la reforma no modifica l'actual llei per a facilitar la regulació i la igualtat de drets de les persones immigrades", sinó que en moments de crisis "condemna a la pobresa i exclusió social a persones i famílies ja establertes", amb l'obligació de tenir un contracte laboral per a la regulació per arrelament, la reagrupació o la renovació de la residència.

Un nodrit grup de militants de CGT va estar en la Manifestació com suport a la Marxa i a les seves reivindicacions. La Lluita pels drets plens de les persones immigrants continua…..

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28416

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció