CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Mesa d’Educació de les Persones Adultes convoca a la vaga del 14 de febrer.

Dilluns, 4 febrer, 2008

L’assemblea de professorat de la Mesa de l’Educació de Persones Adultes de Catalunya ha acordat donar suport a la vaga convocada el 14 de febrer, per aconseguir la retirada del document de bases de la Llei d’Educació a Catalunya (LEC).

La LEC, tal i com es presenta en el seu document de bases implica, pel conjunt de l’educació:

- Impulsar la gestió jeràrquica i empresarial dels centres educatius i implantar la lògica del mercat.
- Obrir noves vies de privatització de l’educació, promovent formes de gestió privada al centres públics.
- La flexibilització i desregulació de les condicions laborals del professorat.

Pel que respecta a l’educació de les persones adultes la LEC l’ignora.

Malgrat el compromís del Departament, anunciat en roda de premsa el febrer passat, de que l’educació de les persones adultes tindria la presencia necessària en la Llei Catalana d’Educació, la LEC tan sols anomena l’educació de les persones adultes al referir-se a la gestió municipal de centres públics i quan es detallen els elements integrants dels ensenyaments postobligatoris professionalitzadors.

La Mesa d’Educació de les Persones Adultes de Catalunya considera inacceptable aquest document de bases i demana la seva retirada. Volem una llei amb uns altres principis sobre l’educació de les persones adultes:

- L’ educació permanent ha de ser la formació que una persona realitza al llarg de la vida, amb la finalitat no només de completar la formació inicial i de reciclar-se laboralment.

- L’educació permanent de persones adultes ha d’ésser específica, pública, catalana, laica, igualitària, de qualitat i gratuïta.

- L’educació permanent de totes les persones que viuen a Catalunya ha d’ésser un dret, sense distinció i en condicions d’igualtat d’oportunitats

- La Generalitat ha de garantir una xarxa pública de centres de formació de persones adultes a tot el territori. El model de cogestió entre la Generalitat i les administracions locals ha de deixar clar que és responsabilitat del Govern de la Generalitat que qualsevol ciutadà o ciutadana pugui accedir a l’educació permanent.

Barcelona, 30 de gener del 2008