CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La mobilització popular paralitza definitivament el bulevar de Gamonal

Diumenge, 19 gener, 2014

La Confederació General del Treball valora positivament la paralització definitiva de les obres del bulevar de Gamonal, a Burgos. El sindicat considera que la unitat i lluita de les i els veïns del barri, juntament amb el recolzament en el carrer de milers de persones de diferents llocs de l'estat espanyol, han estat les responsables de la paralització d'una obra especulativa i megalòmana.

CGT denuncia que la mobilització ciutadana contra la decisió d'un alcalde ha tingut com resposta per part del Govern la repressió i la violència policial. El sindicat condemna la intervenció desproporcionada, detencions arbitràries, cops de porra, llançament de pilotes de goma, canons de so, etc per part dels antidisturbis que han causat diverses desenes de persones ferides i detingudes durant les protestes ciutadanes celebrades a Alacant, Burgos, Barcelona, Granada, Madrid, València, Saragossa,… així com els impediments exercits contra el dret d'informació i l'especial repressió contra la joventut.

El sindicat CGT denuncia la criminalització grollera, "infiltrats, violents itinerants", que s'ha portat a terme des del Ministeri de l'Interior contra la justa protesta d'un veïnat cansat de sofrir les mesures antisocials dels governs. CGT assenyala que durant l'efecte “Gamonal” s'ha pogut comprovar una escalada en la repressió per part del Govern, que ha mostrat una conducta de prepotència pròpia d'un estat autoritari freturós de qualsevol sentit de la realitat, de la proporció, de la responsabilitat, conculcant drets fonamentals com la llibertat d'expressió i l'exercici del dret de manifestació.

CGT exigeix el cessament d'aquesta violència de l'Estat, l'anul·lació de totes les causes obertes contra totes les persones repressaliades i de forma expressa, la immediata posada en llibertat sense càrrecs de les persones detingudes. El Govern ha de tenir clar que les i els treballadors, la joventut, els col·lectius socials exclosos socialment, les persones desnonades, aturades... les organitzacions sindicals i socials, que volen viure en un món de justícia social i llibertat, no cediran en la seva obstinació de no pagar les seves crisis, no pagar el seu deute, no perdre els drets i llibertats, no acceptar el seu model especulatiu i explotador... i per a això seguiran mobilitzant-se, convocant manifestacions i lluitant.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT