CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La multinacional Bureau Veritas vol liquidar ACTIVAIS i acomiadar més de 500 inspectors aprofitant el Covid19

Divendres, 20 març, 2020

unnamed_1_-2.jpg

La plantilla d'Activais demanem al govern que freni l'expedient i protegeixi a la classe treballadora. Alguns dels treballadors porten fins a 25 anys a l'empresa.

Les treballadores/és estem indignades perquè, en plena crisi sanitària del coronavirus ens hem assabentat que la Direcció de Bureau Veritas ha presentat, sense la més mínima informació prèvia a la plantilla, un concurs de creditors al Jutjat Mercantil nº1 de Barcelona per liquidar Activais, signatura filial de Bureau Veritas pels seus negocis d'externalització de serveis a les empreses d'electricitat, gas i aigua. Així mateix ens han anunciat un ERE sobre la totalitat de la plantilla.

La plantilla de la filial de Bureau Veritas fem treballs d'Inspecció Periòdica, lectures de comptadors i operatives domiciliàries d'altes, baixes, etc. L'empresa té actualment signats diversos contractes de llarga durada amb grans empreses del sector com Naturgy, Iberdrola, Endesa, Madrilenya Xarxa de Gas o Aigües de Barcelona.

La Direcció de Bureau Veritas va presentar el concurs de creditors sense haver-nos traslladat cap informació; de fet, avui dia l'empresa continua sense informar la majoria de la plantilla d'aquesta situació, la qual es va assabentar de la notícia per un mitjà de premsa digital el dilluns de matinada, abans que la Direcció de RH l'anunciés als Comitès d'Empresa.

Les treballadores i treballadors de Activais considerem indecent i injust que la multinacional, en plena alarma pel Covid-19, amenaci el manteniment de més de 500 famílies a tot l'estat. Així mateix demanem al govern que no permeti a la multinacional jugar brut amb nosaltres/us, que impedeixi la liquidació de Activais, que defensi els nostres llocs de treball i que si Bureau Veritas no fa marxa enrere i les companyies energètiques per a les quals prestem servei miren cap a un altre costat, l'estat intervingui les mateixes, ja que el gas, l'electricitat o l'aigua són serveis públics que han d'estar al servei del poble.

D'igual manera cridem a tota la societat civil, a tota la classe treballadora, representants polítics i socials, a donar suport a la nostra lluita, i a la població a exigir a les empreses d'energia que preservin les nostres ocupacions i condicions de treball.

Davant l'estat d'alarma no podem mobilitzar-nos al carrer però sí que podem, a través de les xarxes socials, estendre tot el possible la nostra lluita justa, fent-li arribar al govern de l'estat, comunitats autònomes, ajuntaments, partits polítics o al jutjat la nostra crida de solidaritat. Així mateix en breu farem una recollida de signatures en change.org en suport a la nostra causa.

Retirada del Concurs de Creditors a la filial de Bureau Veritas!
Evitem que més de 500 famílies perdin la seva ocupació!

Signa a change i dóna suport a la nostra lluita: http://chng.it/WTB9qRz4dJ

Per a més Informació https://activaisenlucha.webnode.es/
Telèfons de Contacte: Xosé Lorenzo 615 436 193

unnamed_1_-2.jpg

unnamed.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció