CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La nostra paciència no és infinita: Ha arribat l’hora de la mobilització a la Diputació de Barcelona!

Dimarts, 14 novembre, 2017

LA NOSTRA PACIÈNCIA NO ÉS INFINITA: HA ARRIBAT L’HORA DE LA MOBILITZACIÓ!

Companys, companyes,

Us enviem aquest comunicat per a informar-vos de la situació actual de les negociacions relatives als nostres drets i condicions de treball posats en qüestió per la Diputació arran del famós informe de la Sindicatura de Comptes publicat el mes de juliol (podeu consultar sobre aquest tema, per a situar-vos, els comunicats que vam difondre el 13 de setembre i el 23 d’octubre: http://bit.ly/2gSCqEz i http://bit.ly/2AzYdIK).

Al nostre darrer comunicat relatiu a aquesta qüestió us vam explicar que el procés encetat amb l’Assemblea general de treballadores realitzada el 19 de setembre a Urgell, i els acords presos en la mateixa (http://bit.ly/2xSQxEl) havien provocat, aparentment, un canvi positiu en l’actitud de la patronal. Arran d’aquest s’havia obert un calendari intensiu de negociacions, el qual, almenys al principi, semblava que podia portar a concloure amb la garantia dels drets posats en qüestió, tot superant la pretensió inicial de la Diba de suspendre’ls de forma unilateral. Durant els dos darrers mesos s’havia estat avançant en aquest sentit, en principi en la línia de garantir i millorar els acords vigents en matèria d’incentius a la jubilació anticipada –l’aspecte en el qual més s’ha treballat durant aquest temps–, i els premis per anys de servei (cal recordar que hi ha dos assumptes més pendents de tractar, i que hores d’ara resten aparcats: la paga d’assiduïtat i els acords relatius a la jornada de treball). La nostra actitud ha estat d’intentar esgotar les vies de negociació, fins al punt que com a mostra de bona fe negocial vam postposar la implementació del mandat de l’Assemblea general del 19-S, de tirar endavant un calendari immediat de mobilitzacions, que a la pràctica, i fins ara, només s’ha concretat en una concentració davant Minerva, que es va realitzar el dia 22 de setembre.

Doncs bé, ara mateix us podem anunciar que considerem que per part de la Diputació no està havent-hi cap bona fe en tot aquest procés de negociació. Constatem, en primer lloc, que malgrat que formalment no s’ha fet cap pas per a suspendre en el Ple els drets corresponents als punts subjectes a negociació, aquests resten a dia d’avui suspesos irregularment i de facto per la via dels fets consumats, atès que la Diba té paralitzats tots els expedients de sol·licitud posteriors al 31 de juliol. En relació a això, insistim en el criteri que us hem traslladat fins ara: Considerem que els nostres acords sobre jubilació anticipada i premis per anys treballats SÓN PLENAMENT VIGENTS, i us animem a realitzar i entrar pel registre les sol·licituds si reuniu les condicions. En segon lloc, constatem, en la darrera reunió de Mesa General de Negociació (MGN) celebrada el divendres dia 10, que Recursos Humans de la Diba es va desdir de tot el que s’havia tractat fins aleshores, i que va passar a considerar inviables les dues propostes d’acord que hi havia sobre la taula, tot escudant-se un cop més en el criteri d’Intervenció (això sí, sense proporcionar per escrit ni un sol argument jurídic procedent d’aquesta, cosa que ha estat característica al llarg de tot el procés).

Davant de tot això, des de la CGT volem manifestar el següent:

- Considerem una autèntica presa de pèl haver d’estar perdent el temps negociant amb una interlocució a nivell patronal que ens ha demostrat que no té cap mena de poder de decisió real sobre les matèries que, precisament, s’estan negociant. No trobem lògic que s’estigui avançant, aparentment, sobre aquestes matèries, però que a l’hora de la veritat, i quan s’està a prop d’arribar a acords, se’ns digui que es tira tot enrere tot apel·lant al criteri d’una instància externa (Intervenció) que no participa a la MGN. Això és jugar a un joc totalment deshonest per part de la Diputació. Més tenint en compte que no se’ns aporta en cap moment ni un sol argument jurídic que ho justifiqui. Volem que la Diba posi a negociar a qui tingui capacitat per part seva per fer-ho, i que ens deixin de marejar la perdiu d’una vegada.

- La CGT no s’aixeca de la Mesa ni dóna per tancada la negociació, però volem deixar clar que ni la nostra paciència ni la de la plantilla és infinita, i que la part patronal faria bé en començar a posar quelcom de la seva part per a resoldre un problema que ha generat ella mateixa, no pas les treballadores i els treballadors.

- Per últim, FEM UNA CRIDA AL CONJUNT DE LA PLANTILLA I A LA RESTA DE SINDICATS A TIRAR ENDAVANT AMB CARÀCTER IMMEDIAT EL MANDAT DE L’ASSEMBLEA GENERAL DEL 19-S I A CONCRETAR EL MÉS AVIAT POSSIBLE UN CALENDARI DE MOBILITZACIONS, atès que hores d’ara resulta més que evident que sense una pressió per part de les treballadores i els treballadors no hi haurà cap mena de voluntat per part de la patronal de conduir aquestes negociacions a bon port.

JA N’HI HA PROU DE MAREJAR LA PERDIU! ELS NOSTRES DRETS I CONDICIONS DE TREBALL NO SE SUSPENEN! DEFENSEM-LOS ENTRE TOTES!

13 de novembre de 2017

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona
https://cgtdiba.wordpress.com/
https://twitter.com/CGTDiba

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció