CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La nova dependència: Xarxes Socials d’Internet.

Divendres, 27 agost, 2010

És enorme la proliferació de xarxes socials a internet en aquests últims anys i la importància que han pres per a molts internautes en un període de temps relativament curt.

Les xarxes socials, com poden ser "tuenti" o "facebook", ofereixen una gran varietat de funcions com conèixer persones; comunicar-te amb les que ja coneixes; donar i obtenir informació sobre els "esdeveniments" que es realitzaran; donar i obtenir també informació personal quant a gusts, llocs per on et mous, quins són els teus amics, etc.

El fet que persones noves entrin en la teva vida i que comparteixis alguns àmbits d'aquesta amb elles, així com una comunicació prolongada en el temps, és una cosa positiva ja que: t'ajuda a aprendre aspectes que desconeixies de qualsevol realitat; aprendre a comprendre i relacionar-se amb persones diferents; compartir experiències i fins i tot reflexionar sobre un mateix.

Però, quina utilitat donen els clients a aquestes xarxes socials d'internet? amb quina finalitat s'utilitza? què suposa la utilització d'aquestes? qui es beneficia?.

La realitat actual és bastant mes depriment que la de dos paràgrafs mes a dalt. La mentalitat de la societat en la qual ens trobem és aquella que aixafa la raó i gran part dels valors de la vida humana (com la solidaritat, el respecte, l'esforç per una convivència positiva, la lluita per defensar allò en què creus...) per substituir-los per la gran comoditat apreciada.

La comoditat a entrat en molts àmbits de les nostres vides, en gran part a través de les noves tecnologies, i com no, les xarxes socials de les quals escric són una bona mostra d'això.

És bastant mes fàcil conèixer la gent i mantenir converses a través d'aquests mitjans que enfrontar-se a la realitat en persona. Però la veritat és que aquest fet impedeix l'aprenentatge d'habilitats socials que podem aprendre tots, així com el desenvolupament de la nostra capacitat d'interacció social.

Una altra comoditat és la d'elegir a qui conèixer i a qui no abans de mantenir cap comunicació amb aquestes persones. A què em refereixo? Que és possible accedir a les dades personals i fotografies, així com saber quins són els seus gustos sense necessitat de parlar amb ells i anar més enllà. Un dels problemes ve quan se selecciona qui ens interessa i qui no per aquesta idea preconcebuda que amb facilitat pot ser falsa. Un aspecte positiu que alguns troben és que ens evita perdre el temps en conèixer gent que no ens interessa", però quant temps s'empra en la utilització d'aquestes xarxes?

Tots sabem que la majoria dels clients perden una gran quantitat de temps al dia en la seva utilització, temps que podria ser emprat en mantenir relacions reals amb persones cara a cara.

La utilització d'aquests mitjans suposa també la difusió d'informació personal, una cosa tan íntima com les teves dades personals, qui són les persones amb qui et relaciones, per on et mous, quins són els teus gustos, com ets físicament, etc. pot estar a les mans de persones que facin un ús perjudicial o simplement que no desitgis de les teves dades.

Quan aquells que es "mouen" en l'àmbit llibertari o antisistema i utilitzen les xarxes socials d'internet, informar-los que encara que siguin gratuïtes aquestes són empreses del sistema al servei de la policia, el marketing...Los dades que proporcioneu de vosaltres mateixos i dels altres són utilitzats per a investigacions policials i empreses comercials analitzen els vostres gusts per desenvolupar campanyes publicitàries.

De part del poder:

-Gràcies per la vostra col·laboració.

Grup Llibertari Los Nadie.

>>>> Article extret de Indymedia