CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La nova direcció de TMB proposa a la taula del conveni d’autobusos que tots els empleats de la companyia es passin a la sanitat privada

Dilluns, 2 novembre, 2015

La nova direcció de TMB proposa a la taula del conveni d'autobusos que tots els empleats de la companyia es passin a la sanitat privada

Des de fa anys la secció de CGT a Autobusos exigeix ​​a la Direcció de TMB que es deixin de pagar, al personal fora de conveni i de direcció, els avantatges socials que té reservada per a ells i que no estan regulats en cap conveni. Amb els pagaments que fa TMB es cobreixen beneficis socials que comprenen: reconeixement de bestretes, préstecs per a habitatge i obres i per a necessitats familiars, així com assegurances de vida, accident i invalidesa, assistència sanitària, formació externa i pla de capitalització d'incentius no disposats. La despesa que té TMB és desconeguda ja que la Direcció es nega a fer-la pública.

Coincidint amb la negociació del conveni d'autobusos i ja amb Barcelona en Comú ocupant la presidència de TMB, CGT va tornar a exigir el cessament d'aquesta despesa pagat amb subvencions de l'administració i pel cobrament de les tarifes de transport públic més cares de l'Estat. Petició que una vegada més no només no ha estat escoltada sinó que ha estat rebutjada d'arrel en posar-se a sobre de la taula una nova proposta de la Direcció; estendre les assegurances mèdiques privades d'assistència a tota la plantilla.

L'estratègia de la Direcció passa per intentar fer "callar" a la plantilla d'autobusos estenent-los, de manera parcial i reduint-ho dels salaris, els beneficis que fins la data es reservaven només per al personal de conveni, cosa que no han aconseguit.

Des de CGT-autobusos volem fer públic, alhora que denunciem aquesta acció de suport a la sanitat privada, la nostra més absoluta indignació al aquesta nova acció la direcció de TMB dista molt del missatge que els va fer guanyar les eleccions municipals.

Primer va ser el suport al tramvia privat per la Diagonal, després la seva negativa a regular per conveni a tots els treballadors de TMB i ara aquest intent de passar "de cop" a 4.000 treballadors a la sanitat privada a través d'una assegurança mèdica que, això sí, volen negociar en conveni.

Barcelona, a 2 de novembre del 2015

Secció sindical de CGT a autobusos de TMB

Més informació:

- TWITTER CGT TMB AUTOBUSOS BCN

- WEB CGT TMB AUTOBUSOS BCN

- RÀDIO ROSKO (RADIO CONTRABANDA)