CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La PAH endega una campanya per donar a conèixer la realitat dels desnonaments als diputats del PP

Dilluns, 4 març, 2013

Si en una setmana no es comprometen a tirar endavant les "mesures de mínims" de la ILP de la dació en pagament i lloguer social seran "assenyalats com responsables del terrorisme financer", a través de la pressió de l''escrache'.


La pressió social va provocar que, finalment, els diputats del PP fessin marxa enrere en les seves intencions inicials i el passat 12 de febrer votessin a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres entitats que reclama la dació en pagament retroactiva, una moratòria que paralitzi tots els desnonaments d’habitatge habitual i la promoció del lloguer socials amb els pisos buits en mans de la banca. Durant la tramitació al Congrés de la ILP, però, les formacions polítiques poden presentar esmenes que la desdibuixin i per evitar-ho la PAH ha presentat la campanya Hi ha vides en joc, amb la qual pretén donar a conèixer la realitat dels drames socials vinculats a l’habitatge als diputats, sobretot els del PP, els més reacis a què la ILP es converteixi en llei tal com està plantejada.

En una roda de premsa, els portaveus de la PAH Ada Colau i Ernesto Marcos han recordat que les mesures incloses a la ILP són “de mínims” i que amb la campanya confien a fer canviar l’opinió dels diputats escèptics. Ara bé, si en una semana els parlamentaris no confirmen que donaran suport a la normativa tal com planteja la PAH –que té el suport de més d’un milió de ciutadans que la van avalar amb la seva signatura-, els diputats seran víctimes de l’escrache –forma de pressió nascuda a l’Argentina per senyalar els membres de la dictadura militar-. Dit amb altres paraules, seran assenyalats com a “responsables del terrorisme financer” i de les conseqüències que ha tingut una llei “injusta i perversa”. En tot cas, Colau ha subratllat que l’escrache “no implica” cap tipus de “violència”. Una de les primeres mesures de pressió va ser les massives manifestacions del 16 de febrer pel dret a l'habitatge [a la imatge la de Barcelona].

La plataforma ha convidat els diputats a “conèixer de primera mà i en directe la realitat a la que ens veiem abocades centenars de milers de persones en aquest país”, mitjançant una invitació formal a acompanyar alguna PAH durant “dies o setmanes”, participar en les seves assemblees o “viure en directe el motiu pel qual diem que les mesures de la ILP són de mínims”. En la roda de premsa d’aquest divendres, Colau ha confirmat que els diputats de Coalició Canària li han confirmat que votaran a favor dels punts exposats en la ILP, mentre que CiU ha trucat per assegurar que no hi presentarà cap esmena. D’aquesta manera, només falten per posicionar-se els representants al Congrés d’UPyD, UPN i PNB, a banda del PP.

En una carta oberta publicada dijous, la PAH s’adreça als diputats dient que saben que el marc legal “que regula els impagaments d’hipoteques condemna famílies insolvents a l’exclusió social i les deixa sense marge per refer les seves vides i sense cap horitzó de recuperació”. Amb relació a la ILP, les opcions són clares: respectar les demandes de “mínims” recollides a la ILP o “ampliar-les”. Si no, el que faran serà “perpetuar els privilegis de la banca”. Sigui com vulgui, sembla clar que la PAH té assumit que la batalla per acabar amb aquest drama social continua.

Font: El Triangle

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció