CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La PAH exigeix als jutjats que suspenguin tots els desnonaments

Dimarts, 20 novembre, 2012

En una acció coordinada a centres de justícia de tot l’Estat espanyol, el dilluns 19 de novembre la PAH han presentat un escrit que es fan ressò del dictamen de l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la vulneració dels drets ciutadans en el sistema espanyol d’execucions hipotecàries.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha presentat dilluns a diversos jutjats de tot l’Estat un comunicat realitzat per l’equip d’advocats col·laboradors de la plataforma en el que exigigeix als jutjats que paralitzin immediatament tots els procediments d’execució hipotecària de vivenda habitual i totes les execucions derivades d’execucions hipotecàries. En el text, el col·lectiu de lletrats recorda el dictamen de l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Juliane Kokott, que conclou que la normativa espanyola de desnonaments vulnera la normativa comunitària perquè no garanteix una protecció eficaç dels consumidors davant possibles clàusules contractuals abusives en les hipoteques. Aquesta “violació sistemàtica dels drets humans” i del dret a la vivenda és la que ha dut als advocats a exigir la paralització dels desnonaments

A més a més, els lletrats de la PAH recorden en el comunicat que la plataforma fa molt de temps que està recollint signatures, i ja en porta més de mig milió, per donar validesa a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que defensa la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. Per últim, es dirigeixen als professionals de l’advocacia, a tots els operadors jurídics, a les associacions professionals i als diferents organismes relacionats amb el dret, així com als moviments socials i ales organitzacions socials i sindicals que facin la màxima difusió del comunicat. La PAH considera que és inútil la reforma que PP i PSOE han fet recentment sobre la llei de desnonaments perquè és massa restrictiva.

Font: El Triangle


La PAH considera “immoral” que el Govern del PP doni el permís de residència a estrangers que comprin una casa de més de 160.000 euros

La mesura que posarà preu al permís de residència ha estat anunciada dilluns pel secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, i serà posada en marxa d’aquí unes setmenes. L’argumentació de l’executiu del PP és que l’objectiu de la mesura serà reduir l’stock de pisos buits.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau [a la imatge], ha assegurat dilluns que la proposta que ha anunciat el Govern del PP de donar el permís de residència als estrangers que comprin habitatges de més de 160.000 euros és “inmoral”, tenint en compte la greu situació en què es troben moltes persones per haver comprat un habitatge a crèdit. Colau no ha descartat emprendre actuacions legals en l'àmbit estatal i internacional quan coneguin bé la proposta.

La nova mesura, que serà posada en marxa d’aquí unes setmenes, ha estat anunciada dilluns pel secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, adduint que l’objectiu de la mesura serà rehuir l’stock de pisos buits, però reflexa la voluntat del Govern de tenir els immigrants ben controlats, i la millor manera és que hagin de pagar una hipoteca. En una situació en que les dificultats per pagar les quotes hipotecàries és enorme, ja que molta gent ha perdut la feina, i l’amenaça del desnonament plana sobre milers de famílies, la mesura anunciada dilluns per l’executiu de Rajoy revela que la prioritat del PP és donar una sortida als pisos buits que té la banca de resultes de l’esclat de la bombolla immobiliària.

I la recepta que proposa no és més que una perpetuació del model inflacionista, amb alguns alicients nous, com és el permís de residència, tot i que aquest dret no hauria d’estar subjecte a cap inversió econòmica, però sempre afavorint la banca i seguint els seus dictats. De fet, dilluns al matí, el president de l’Associcació Espanyola de la Banca, Miguel Martín, ha assegurat que “s’han de construir més cases i concedir més crèdits hipotecaris” per evitar que les famílies es quedin sense vivenda i que caiguin en l’exclusió social. Sembla ser que no s’han adonat que la bombolla immobiliària ha esclatat, o és que volen reeditar-la.

Font: El Triangle