CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La PAH Penedès entra a un supermercat de Vilafranca i pren aliments per a famílies precàries

Dilluns, 3 setembre, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 03/09/2012

Matí intens de reivindicacions de les plataformes d'afectats i afectades per la hipoteca. A Les Franqueses del Vallès s'han concentrat a les portes del consistori del municipi, a Sant Cugat del Vallès han acampat davant d'una oficina de Catalunya Caixa, però ha estat a Vilafranca del Penedès on han passat a l'acció directa per donar de menjar a una família que passa gana i properament es quedarà sense habitatge si ningú no ho impedeix.

La PAH Penedès aquest matí ha entrat dins un supermercat DIA ubicat a l'avinguda de Tarragona del municipi i han retirat aliments per ajudar una família necessitada, de les moltes que pateixen el procés d'execució hipotecària i no poden garantir ni tan sols l'alimentació dels seus fills i filles.

S'han sumat així a la proposta d'acció engegada pel Sindicat Andalús de Treballadors el passat mes d'agost, que ahir també va tenir una rèplica a la ciutat d'Ourense.

Abans d'entrar al supermercat han gravat un vídeo, amb declaracions de la família, on expliquen i justifiquen l'apropiació d'aliments de primera necessitat. En el transcurs de l'acció el responsable de l'establiment ha tancat les portes, però la majoria de gent ha pogut sortir del local.

Una de les activistes, però, ha estat retinguda pels mossos, que l'han denunciat per una falta de furt per un valor de menjar expropiat de 241 euros. Una hora després dels fets s'han presentat càmeres de TV3, Tele 5 i Antena 3 davant de l'establiment comercial. Segons explica Xarxa Penedès, el judici per l'acció ja té data pel proper dimecres 5 de setembre a les 11:30h del matí al jutjat d'instrucció 5 de Vilafranca del Penedès.

Coincidint amb això, la PAH Penedès ha convocat una roda de premsa mitja hora abans de la cita judicial davant de la seu dels jutjats del municipi penedesenc i no pas a les 20h tal i com inicialment estava previst.

FONT: SETMANARIDIRECTA.INFO

Més informació:

Twitter: @pahpenedes

http://www.pahpenedes.com/