CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La pandèmia de la COVID-19 continua i Ferrovial acomiada personal al 061 CatSalut

Dijous, 4 febrer, 2021

Les treballadores que es van incorporar al servei del 061 al març del 2020 amb motiu de l'augment de treball per pandèmia de la Covid-19, han estat acomiadades. L'empresa subcontractada pel SEM, Ferrovial Serveis S.A, ha decidit prescindir de més de 30 treballadores a meitats d'una tercera ona de contagis de manera negligent. Aquests últims, se sumen a una actuació sistemàtica d'acomiadaments que segons sembla, és la política de Ferrovial.

 

Des de l'inici i durant la pandèmia, l'empresa ha realitzat continus acomiadaments sense previ avís sumats a reduccions de jornada mentre que, paral·lelament , es realitzaven formacions per a la incorporació de nou personal. Des de CGT volem denunciar que d'aquesta manera durant la situació extraordinària de la Covid-19 han passat, i deixat el servei 061, prop de 400 persones en aquests 11 mesos.

 

“En cap moment han tingut en compte la qualitat del servei, deixant-lo en mans d'una constant roda de noves treballadores sense experiència les quals també han estat acomiadades al llarg d'aquests mesos. El tipus de contracte i condicions que ofereixen a les treballadores genera en nosaltres un estat d'inseguretat i incertesa que desemboca en una disminució de la capacitat d'oferir un bon servei.” indiquen les treballadores acomiadades aquest passat 31 de Gener.

 

Les treballadores han estat informades del seu acomiadament amb 48h d'antelació, amb la justificació d'una disminució del volum de treball. Les treballadores han comprovat al llarg d'aquests mesos que el volum de treball no sols no ha descendit sinó que va en augment, per tant, el motiu tant de la finalització dels contractes com els acomiadaments, ni és cert, ni està justificat.

Cal destacar que una gran part de les treballadores acomiadades formaven part de l'equip de coordinació. Deixant ara la sala en mans de nou personal d'estructura sense experiència.

 

Les treballadores denuncien el tracte de l'empresa des de l'inici de la seva incorporació:

- Formacions precàries, sense seguiment de les treballadores.

- Tracte pejoratiu per part de personal SEM, sent l'empresa coneixedora de la situació i sense actuació per part seva.

- Falta de mesures sanitàries al principi de la pandèmia, dissimulats puntualment quan acudia premsa en el lloc de treball.

- Falta de coordinació per part del personal d'administració.

- A causa de la seva situació contractual, no han gaudit en 11 mesos d'un sol dia de vacances.

 

Des de CGT ens hem reunit amb les treballadores afectades i compartim amb elles la indignació. Denunciem la situació i no consentirem la línia de contractació que Ferrovial pretén establir. Recolzarem en tot el que puguem la causa perquè aquest procediment i tracte per part de l'empresa no estableixi precedents.

 

Comunicat de Ferrovial Acomiada al 061