CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Patronal CEOE proposa que desaparegui la pensió de viudetat i es transformi en no contributiva

Divendres, 16 agost, 2013

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), ha presentat al Govern una sèrie de propostes per a sortir de la crisi. La setmana passada es va conèixer que plantejava la possibilitat que l'empresari pugui acomiadar a qui vulgui sense avisar-lo, o canviar el seu contracte a temps complet per un altre a temps parcial d'un dia per a un altre i que, quan sigui acomiadat, l'empleat no tingui ‘tantes facilitats’ per a denunciar-lo.

Avui s'ha sabut que també advoca per un canvi en el sistema de les pensions de viudetat. La patronal dels empresaris vol que les cotitzacions dels empresaris i treballadors deixin de finançar-les i canviar el seu caràcter "contributiu a no contributiu" , és a dir, limitar-les a persones que no tenen recursos suficients que no hagin cotitzat el temps suficient.

Per a això argumenten que "els canvis socials i econòmics dels últims temps, fan necessari reflexionar i adequar algunes prestacions: és el cas de la pensió de viduïtat que gaudeix d'un caràcter contributiu i l'objectiu és respondre d'una situació de pèrdua de rendes" , afirma la confederació en un document remès a l'Executiu.

Com a conseqüència de canvis "jurídics, socials i culturals" - com els derivats de la incorporació de la dona al món laboral i de les legislacions sobre el divorci i igualtat de gènere -, s'han introduït canvis significatius que "han fet que la pensió de viduïtat ja no sigui una prestació de supervivència, de substitució de renda com va ser concebuda en el seu origen".

FONT: VIGOALMINUTO.COM

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció