CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla d’Autobusos de TMB torna a dir NO al conveni pactat entre la Direcció, UGT, CCOO i SIT

Dimarts, 1 març, 2016

Ahir dia 29 de febrer els i les treballadores d’autobusos de TMB estàvem cridats per l’empresa, UGT, CCOO i SIT a participar en un referèndum per avalar el preacord de conveni col·lectiu. Igual que va passar el 19 novembre 2015, a la votació va tornar a guanyar el NO.

Tot i la campanya dirigida des de la Direcció de TMB, tot i la por que van intentar generar si no s'acceptava "el seu" preacord, malgrat que en el referèndum van votar també els directius i els treballadors/es fora de conveni, la plantilla d'autobusos, igual que va succeir en el primer referèndum, ha tornat a dir NO al preacord de conveni.

El preacord que es votava ahir era el mateix que s'havia votat fa tres mesos, amb petits canvis formals adreçats a fer-lo més atractiu a la plantilla. Seguia sense recollir cap de les reivindicacions de la plantilla acordades en assemblees generals massives. En el seu redactat només quedava clar es tornaven a blindar les condicions econòmiques i de beneficis socials que els directius i els treballadors fora de conveni.

photo_2016-03-01_10-06-48-2.jpg

Amb aquest resultat la plantilla de TB tornem a deixar clar que les seves reivindicacions no han estat resoltes i que estem disposats a mobilitzar-nos per aconseguir-les, com ja hem fet amb les vagues parcials del mes de febrer, amb les següents demandes:

  • En defensa del transport públic i per la creació d'ocupació. No a la precarització laboral
  • Recuperació del poder adquisitiu dels nostres sous i per la millora dels sistemes de descans de Material Mòbil.
  • Que a tots els treballadors de TB se'ls apliqui el conveni col·lectiu i que cessi l'intervencionisme de la Direcció en l'acció sindical en TB.

Des dels sindicats que hem tornat a guanyar aquest referèndum i que formem el Comitè de Vaga de les passades mobilitzacions (CGT, ACTUC, COS, USOC, CNT i BS) exigim l'obertura d'una veritable Mesa de Negociació i alhora tornem a exigir la dimissió de la presidenta de TMB Mercedes Vidal pel seu comportament antiassembleari i antisindical, posat de manifest aquestes últimes setmanes, i per haver intentat tornar a blindar els sous i beneficis socials dels directius fora de conveni a través del preacord que la plantilla ha tornat a rebutjar.

Resultats referèndum 29 febrer 2016:
NO al conveni 1.746
SI al conveni 1.278

Secció sindical de CGT a Autobusos de TMB
Contacte: Saturnino Mercader. Telf: 692057751

https://twitter.com/cgtbus
@cgtbus