CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla d’autobusos i metro de Barcelona ratificarà el 8 de febrer si convoca vaga el 27 de febrer

Divendres, 27 gener, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ / MANU SIMARRO | 26/01/2012 - Setmanari Directa

La plantilla de TMB decideix anar a la vaga el 27 de febrer, coincidint amb el primer dia del Congrés Mundial de Mòbils, que es celebrarà als salons de la Fira de Barcelona de l'avinguda de Maria Cristina. Així ho ha decidit la "Assemblea de treballadors/es de TMB", a l'assemblea que han celebrat aquesta tarda a la Plaça Universitat, ratificant així la proposta que havia fet una part de la plantilla a la trobada matutina. Totes dues assemblees han seguit amb manifestacions fins a la Plaça Sant Jaume. El 27 de febrer, doncs, treballadores i treballadors de les flotes de metro i autobusos estan cridats a secundar una vaga que pel moment compta amb el suport de la majoria simple del Comité d'Empresa configurada per les seccions de la CGT, la PSA i l'ACTUB.

Conflicte obert de nou a TMB

Hauriem de remuntar-nos a la mítica vaga dels "Dos dies" per a recuperar imatges com les que s'han vist avui al centre de Barcelona. El personal de la flota d'autobusos, però amb la incorporació del personal del Metro de Barcelona, s'ha manifestat pel centre de la ciutat després de fer una concorreguda assemblea a la plaça Universitat, tant al matí com a la tarda perquè tota la plantilla pogués assistir-hi. La direcció de TMB va plantejar als comitès d'empresa d'ambdues plantilles la necessitat de fer un ERO per eixugar el deute econòmic de l'empresa. L'alternativa plantejada per la direcció eren les retallades salarials.

Per contra, durant l'assemblea d'aquest matí s'ha fet una contundent proposta que capgiraria els plans de l'empresa: acomiadar a tots els càrrecs directius de l'Autoritat del Transport Metropolità –que s'enduen amb els seus suculents sous superiors als 4.000 euros mensuals una important part de les partides salarials–, i desenvolupar un pla d'autogestió de tot l'organisme per part dels treballadors i treballadores. En aquest sentit han volgut deixar clar que serà el gruix del personal qui decidirà el futur de l'empresa, i no pas l'ajuntament mitjançant negociacions a dues bandes amb el comitè d'empresa. Les mobilitzacions han tallat el trànsit de la Gran Via i posteriorment s'han dirigit fins a la plaça de Sant Jaume.

www.directa.cat/noticia/plantilla-tmb-proposa-lacomiadament-tots-els-directius-derogacio-lincrement-tarifes


L’Assemblea de treballadors/es de TMB decideix vaga el 27 de febrer en defensa del transport públic

A l’Assemblea de la tarda s’ha ratificat convocar l’aturada del 27 de febrer, inauguració del Congrés Mundial del Mòbil, per exigir la dimissió de la Direcció de TMB i la retirada de totes les retallades proposades per l’Ajuntament de Barcelona.

Uns altres 3000 treballadors/es de Bus i Metro de TMB han sortit aquesta tarda a manifestar el seu desacord amb el xantatge de la Direcció: O retallada de sous i condicions laborals o ERO.

A la tarda, els treballadors/es del torn de matí, han estat d’acord amb la proposta de l’Assemblea del matí de realitzar una aturada el 27 de febrer amb una nova Assemblea conjunta de tots els torns de Bus i Metro per decidir com continuar les mobilitzacions fins que s’arribi a una solució satisfactòria per la plantilla i els usuaris/es.

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT). Secció sindical de la CGT a Autobusos de TMB, Plataforma Sindical d’Autobusos (PSA), Asociación de Conductores de Transportes Urbanos de Barcelona (ACTUB)

26 de gener de 2012

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció