CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Ferrovial es manifesta contra l’explotació i la precarietat en el seu tercer dia de vaga

Dimecres, 1 març, 2017

Els sindicats han convocat una setmana de vaga a Ferrovial Serveis Ferroviaris des del 26 de febrer al 5 de març.

La plantilla de Ferrovial ha sortit al carrer aquest dimarts 28 de febrer per reivindicar un conveni digne i la fi de la precarització laboral a la qual està sotmesa des que el 2013 aquesta subcontracta de Renfe aconseguís l'adjudicació de la prestació del servei de bord dels trens AVE i Llarga Distància.

El personal que presta aquests serveis porta més d'un any negociant sense èxit unes condicions laborals dignes per a tota la plantilla. A més, el personal explica que Ferrovial pretén dur a terme un ERTO que afectarà a unes 400 persones i que consistirà en la reducció de la jornada laboral i la modificació de les seves condicions laborals.

Delegades de CGT consideren que Ferrovial no està conforme amb tots els beneficis que obté i per això pretén rebaixar encara més els drets dels seus treballadors bloquejant un conveni col·lectiu al que la plantilla té dret per defensar les seves condicions de treball.

Durant la manifestació, que s'ha desenvolupat a Madrid des del Passeig de les Delícies fins a l'Avinguda Ciutat de Barcelona i ha aglutinat a centenars de persones, les treballadores i treballadors han mostrat el seu malestar amb Renfe per considerar-la còmplice en contractar a una empresa que no respecta els drets de la plantilla.

Des de CGT es fa una crida a totes les treballadores i treballadors d'aquesta empresa multimilionària perquè secundin l'atur de set dies ja que la pretensió de la plantilla no és una altra que lluitar pel manteniment d'unes condicions laborals i econòmiques dignes, i la conciliació de la vida familiar i laboral donant un servei de qualitat a les usuàries de Renfe.

Gabinet de Premsa del Comitè Confederal de la CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció