CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Ficosa Electronics ratifica l’acord per retirar l’ERO temporal

Dissabte, 17 desembre, 2011

La plantilla de Ficosa ha ratificat l'acord per a retirar l'ERO temporal que el fabricant de components d'automoció va presentar al novembre i que afectava a prop de 800 empleats de Ficosa Electronics a Viladecavalls (Barcelona). En concret, han votat 657 treballadors d'un total de 774, el que es tradueix en una participació del 85%, i 578 han votat a favor (88%), 64 ho han fet en contra i 15 en blanc.

El passat 12 de desembre la direcció de la multinacional de l'automoció havia arribat a un principi d'acord amb el comitè d'empresa (CCOO, UGT, CGT i un independent). En el document acordaven que aprofitaran els dies que es pari la factoria de Viladecavalls per ajustar la producció i muntar els lineals de les noves referències per formar a la plantilla, que era el plantejament inicial dels sindicats. També han acordat que els dies que faltin per ajustar la producció es recuperaran els dissabtes que siguin necessaris.

En l'acord s'han pactat 10.000 hores per a cursos genèrics i 11.930 hores més per capacitar als treballadors sobre els productes específics que es traslladen des de les fabriques de Polònia, França i Portugal. Cal recordar que els empleats de Ficosa Electronics produïen televisors de Sony fins que els japonesos van abandonar el país. Des de que el grup català es va quedar amb els actius de Viladecavalls no han canviat la seva activitat industrial, un pas que donaran definitivament al gener.

Entre els aspectes principals de l'acord figura un procés de baixes incentivades, al que s'han acollit unes 68 persones fins a ara i que es perllongarà durant el primer trimestre de 2012. Contempla també mesures de flexibilitat interna i un pla de formació per a reconvertir la plantilla procedent de Sony, que fabrica televisors, als productes propis de Ficosa. El pla de baixes incentivades, que preveu indemnitzacions de 45 dies per any treballat, era una de les mesures que havien reclamat els sindicats per a evitar l'ERO temporal que Ficosa va anunciar a finals de setembre.

També s'han ratificat les taules salarials per a aquest any i el pròxim, que preveuen una pujada retroactiva d'un 3%, a més d'un 1% variable en funció dels resultats de l'empresa, per a 2011; i per a 2012, la mateixa proporcionalitat respecte a l'increment que estableix el conveni provincial del metall, el que equival a un interval entre un 2% i 2,5% aproximadament, segons la companyia. Amb aquest acord, Ficosa ja ha pactat els increments salarials de tots els seus empleats, excepte a Idneo, la societat que s'encarrega de l'enginyeria i el R+D situada a Viladecavalls; i a Ficotriad, la factoria dedicada a fabricar caixes i palanques de canvi automàtic i manual a Rubí.

Font: Agències

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció