CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Funosa rebutja massivament l’ERTO proposat per l’empresa

Dissabte, 8 novembre, 2014

El 93,69% de treballadors de Funosa (Fundiciones Odena, SA) van rebutjar a l’Assemblea General convocada dilluns passat pels sindicats la darrera proposta que els ha fet l’empresa d’Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO). Això significa que 282 hi van votar en contra, només 11 a favor i 8 vots en blanc. La plantilla va participar massivament a l’assemblea (hi van assistir el 93% de treballadors).

La negativa de la plantilla significa que el comitè d’empresa no firmarà l’última proposta de l’empresa i que iniciarà els tràmits contra l’ERTO a través de conflicte col·lectiu als jutjats.

Davant de la decisió de la plantilla, la direcció de Funosa ha anunciat que inicia “el procediment per la modificació substancial de les condicions de treball per causes tècniques, econòmiques, organitzatives o de producció de caràcter col·lectius”. I que el dia 4 de novembre a les 11h explicaran als representants legals dels treballadors de manera detallada la modificació que volen fer i que afecta les següents matèries: “jornada de treball, horaris i distribució del temps de treball, règim de treball per torns, sistema de remuneració i salari, sistema de treball i rendiment i funcions, quan excedeixin els límits que preveu l’article 39 de l’estatut dels treballadors per la mobilitat funcional”.

Des de CGT (que és el sindicat majoritari i ostenta la presidència del comitè), davant d’aquest anunci, es comprometen a “reprendre amb fermesa i defensar amb el màxim rigor els interessos de totes i tots els treballadors”.

Rebuig de CGT a les mesures de l’empresa

La CGT de Funosa assegura que l’ERTO anunciat per l’empresa “no respon a cap problema productiu ni econòmic, sinó més aviat organitzatiu i amb el qual pretén que tornem a pagar els treballadors i treballadores la seva mala gestió”.

El sindicat destaca a un comunicat que “aquesta secció sindical ha tingut, té i tindrà sempre voluntat negociadora davant les diverses situacions que ens plantegi la direcció, però el que mai acceptarem és un xec en blanc per ells, i més quan la propietat encara no ha complert el seu compromís del 2009 d’ampliació de capital per un import de 2,5 milions d’euros”.

En el procés de negociació de l’ERTO, expliquen que la CGT ha intentat “pal·liar l’impacte de retrocés en els nostres drets”, però que l’empresa no els ha acceptat les propostes fonamentals que feien.

Així que la secció sindical acudirà als jutjats, amb el comitè, per “defensar el dret que ens pertany, com va decidir l’assemblea de treballadors”.

FONT: XARXAPENEDES.CAT

Més informació:

- TWITTER CGT ANOIA

- PÀGINA FACEBOOK CGT ANOIA

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció