CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Gearbox del Prat ha demostrat que amb la seva unió no hi ha res impossible

Dijous, 28 gener, 2010

Impossible semblava en un primer moment tirar per a enrere els acomiadaments plantejats pel president de Seat i ho hem aconseguit. El que era una cosa innegociable s'ha acabat negociant i s'ha aconseguit que els companys no siguin acomiadats i garantir la tornada als quals van acceptar l'acomiadament. Tot això mitjançant la mobilització i la solidaritat.

Si, MOBILITZACIÓ i SOLIDARITAT amb majúscules. Per que ara i sempre han estat les úniques eines dels treballadors per a aconseguir els seus objectius. L'esdeveniment històric del dia 21, en el qual tots i cadascun de nosaltres ens trobem en el taller per a defensar el nostre dret a un lloc de treball estable i digne, no ha de caure en l'oblit. Bé, tots no. Gran part del col·lectiu de PEC's i alguns tècnics no van tenir la gosadia de solidaritzar-se amb els seus companys afectats, en canvi si que van sentir el suport de la resta de treballadors.

Avui la vida en el taller i en les oficines ha tornat a la normalitat quotidiana, però a la Direcció li ha de quedar bé clar el que tots junts som capaços d'aconseguir. Des d'aquestes línies, la CGT vol felicitar sincerament a tots els treballadors per tornar a recordar, en uns casos i aprendre de nou en uns altres, l'íntima sensació de plaer que se sent quan es lluita units contra les injustícies.

No anem a donar detalls de l'acord signat, ho teniu en la Secció Sindical, publicat en els taulons o en www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox, però si que volem ressaltar diversos aspectes sobre el procés de negociació:

· Tenim un regust amarg per no haver aconseguit un acord de reingressos més senzill, com era la proposta inicial de la part social.

· Partint del ràpid acord de Zona Franca, el resultat final ha estat més llarg i complicat del que haguéssim desitjat.

· Lamentem que com representants de Gearbox no vam poder formar part directament en la negociació.

Tot això ha donat com resultat un acord que podem considerar com favorable als interessos de la plantilla i que obre nous camins:

· Hi ha un compromís de negociar durant el 2010 un pla de pre-jubilacions.

· S'ha vist la necessitat d'elaborar una descripció de tasques per als indirectes amb la finalitat d'evitar situacions d'acomiadaments similars.

· Tot això ha de desembocar en l'inici de les negociacions del conveni.

Però aquest procés també obre alguns interrogants. Anem a seguir sent la proveta d'assaig de les futures reformes laborals? (Contractes relleus, borsa d'hores, flexibilitat absoluta…) Des de fa temps la patronal ve anunciant l'objectiu de no justificar els acomiadaments davant les administracions, tal com pretenia el president de Seat. En la negociació imminent del Pacte Social aquest serà el cavall de batalla de la patronal. Esperem que UGT i CCOO ho rebutgin com ho han rebutjat en Seat.

La CGT segueix insistint a fer contractacions fixes

Ho diem nosaltres i a més ho diu la llei i ho diu el Conveni Col·lectiu de Seat. Tornem a insistir que és necessari, d'una vegada per sempre, adequar la plantilla estable a la realitat de les produccions de Gearbox. Defensem la legalitat i defensem el treball estable i de qualitat per a tots. Així com hem defensat el lloc de treball de companys que duen més de 20 anys en l'empresa, defensem als que porten 2 i s'han guanyat amb el seu treball diari i professional el dret de seguir entre nosaltres amb un contracte que no sigui unes escombraries.

L'experiència d'aquests dies ens ha d'ensenyar que mantenir eventuals en la plantilla no ens assegura el nostre lloc fix. Solament amb una plantilla estable i cohesionada anem a poder seguir defensant el nostre treball i per a això ha d'haver justícia per a tots. A hores d'ara qui es creu que la Inspecció de Treball va a assegurar el compliment de tots els punts pactats després de la retirada de la convocatòria de vaga de caps de setmana? Ja els vam donar una oportunitat al febrer de 2007 i la van desaprofitar. Ara han tingut altra i la tornen a desaprofitar.

Tinguem clar una cosa: El que la plantilla no aconsegueixi per si mateixa, la majoria d'aquest Comitè d'Empresa no ho aconseguirà. Només la solidaritat i el suport mutu entre els companys mobilitzaran a aquesta majoria dormida i pactista perquè de debò aconsegueixin signar el que és de justícia. En aquesta signatura CGT si que estarà present.

Qui es creu que uns contractes de 2 mesos és un triomf? Qui es creu que es va millorar el Plus Tecnològic quan la major preocupació ha estat mantenir a la CGT allunyada de les negociacions? El compliment dels Acords de Manteniment i uns altres només és això: el compliment de la llei. És una obligació de l'empresa. Aquells que han permès que la Direcció se saltés totes les obligacions, ara ens volen fer creure que si compleixen amb alguna ho considerem un assoliment sindical. JA JA.

Que ningú es crea que un conflicte i un altre no tenen gens que veure. En ambdós s'està defensant el dret al treball digne. Estaríem discriminant a tots els de contracte eventual si els excloem d'aquest dret. Per ventura els anem a negar el seu futur per que pensem que així assegurem el nostre? Dijous passat i divendres vam parar tots: veterans i eventuals. Ells han complert i ara ens toca a nosaltres.

La CGT reitera la crida a no col·laborar treballant en festius voluntaris. Tinguem un poc de paciència i aviat veurem com la nostra majoria sindical puja a signar de nou els festius obligatoris. Aquest serà el moment de posar les coses en ordre i a cadascú en el seu lloc.

SOLAMENT HI HA UN CAMÍ: DIGNITAT I LLUITA.

PEL FUTUR DE TOTA LA PLANTILLA DE GEARBOX DEL PRAT

SOLIDARITAT I SUPORT MUTU

NO COL·LABORIS AMB EL TREBALL EN FESTIUS

Secció Sindical CGT Gearbox

www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox/