CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de l’Hospital de Bellvitge es mobilitza contra les retallades

Dimarts, 12 abril, 2011

El 8 d'abril i per tercer dia consecutiu uns 1.500 treballadors de l'Hospital de Bellvitge als quals es van sumar també treballadors del Duran i Reinals van tallar el trànsit en tots dos sentits des de les 13 hores a la Gran Via durant uns 40 minuts. L'únic incident remarcable ha estat l'intent de detenció d'una delegada de CGT per part de membres d'algun cos policial que anaven de paisà i sense identificar, sent impedit pels manifestants quan intentaven portar.

L'ofensiva posada en marxa per part del Govern de Atur Mas contra la Sanitat Pública, ha encès la ràbia i la indignació dels treballadors de Bellvitge. Tant el dimecres com el dijous s'han realitzat talls de trànsit en una concentració convocada a les 13h, convertint-se en una manifestació que va tenir tallats 8 carrils de la Gran Via durant 20 minuts.

Els treballadors d'aquest hospital, amb el suport de CGT, USOC i Metges de Catalunya demanen als i usuaris i usuàries la seva participació en les mobilitzacions, ja que el que s'està realitzant és un pla de pèrdua de qualitat i de desmantellament contra la sanitat pública.

El gerent Xavier Corbella de Bellvitge no ha rebut els representants dels treballadors ni a l'Hospital de Bellvitge ni en el de Viladecans del qual també encapçala la Gerència, i només el subgerent s'ha dignat de manera verbal a comunicar a Bellvitge uns retalls, que suposen un 5% del pressupost de l'Hospital encara que sembla ser que la proposta del conseller de Sanitat Boi Ruiz pretén incrementar aquesta reducció fins al 13%, uns 78 milions d'Euros, el que suposaria el tancament total de l'Hospital durant un mes a l'any.

Fins al moment les retallades dels que tenim constància són:

* No contractar a cap treballador des del passat 1 d'abril ni per cobrir baixes, ni jubilacions ni vacances del personal.

* De moment ja han desaparegut de la plantilla 8 zeladors i 2 administratives.

* Canvi forçós de torn als treballadors / es del laboratori d'Urgències.

* Limitació de jornades dels Metges Residents en un 40%

* Es tancaran 7 unitats d'hospitalització al juliol, 9 a l'agost, i 9 al setembre.

* Durant els mesos de juliol, agost i setembre es tancaran 5 quiròfans, i la resta de quiròfans romandrà tancat per les tardes.

* També a l'Hospital de Viladecans han desaparegut fins al moment 10 llocs de treball.

El dia 7 es van celebrar a l'Hospital 2 assemblees de treballadors amb una assistència de 500 treballadors al matí i 300 a la tarda. Una d'elles es va realitzar al Hall, ja que la direcció de l'Hospital va negar l'ús de la sala d'actes. És de ressaltar l'alt grau de participació dels treballadors que compten amb el suport de CGT, USOC i Sindicat de Metges i amb el posicionament contrari dels sindicats CCOO, UGT, SATSE, SAE i Metges Independents.

La CGT no permetrem el desmantellament de la Sanitat Pública, és totalment incomprensible que les retallades econòmics es realitzen sobre un dels sectors que tenen com a finalitat garantir la salut i el benestar dels ciutadans i no obstant això hem de tolerar que els senyors polítics volin en Business perquè no es poden codear amb els que fan servir la classe turista,

CGT demana a més la participació de tots els ciutadans en la convocatòria anomenada "Indignaos" convocada per usuaris, per al 13 d'abril a les 17h a la plaça de Colón de Barcelona.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge