CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Mahle (Vilanova i la Geltrú) acorda continuar amb la vaga indefinida contra els acomiadaments

Dimarts, 24 març, 2009

REFERENDUM A MAHLE: CONTINUAR O NO AMB LA LLUITA

ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE MAHLE HAN VOTAT LA CONTINUÏTAT DE LA VAGA INDEFINIDA CONTRA ELS ACOMIADAMENTS

Ahir, 23 de març de 2009, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya va notificar al Comitè d'Empresa de Mahle (empresa multinacional del sector de l'auto situada a Vilanova i la Geltrú) la seva Resolució, una altra més!!, per la qual autoritza un ERO d'extinció de 125 contractes de treball, a més de la suspensió durant 120 dies, fins a 31 de desembre, de la resta de la plantilla no acomiadada (393 treballadors/es).

Des de fa 10 dies, la plantilla de Mahle es troba en lluita, amb una vaga indefinida en defensa dels seus llocs de treball, pel que aquesta autorització d'acomiadaments ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre tots i cadascun dels treballadors i treballadores. La mesura autoritzada, a més d'un drama per a les persones incloses en la llista d'acomiadaments, suposa un cop molt dur per a l'economia de la població i de la comarca, pel que es fa necessària la complicitat del conjunt de la ciutadania, en la justa defensa dels llocs de treball i del seu ja castigat teixit industrial.

EN EL DIA D'AVUI, EL CONJUNT DE LA PLANTILLA HA VOTAT, EN CONSULTA CONVOCADA PEL COMITÈ, DECIDINT PER UNA ÀMPLIA MAJORIA LA CONTINUÏTAT DE LA VAGA CONTRA ELS ACOMIADAMENTS.

Amb independència d'aquest exemple de constància de la plantilla en defensa de l'ocupació, que té tot el suport de la nostra Organització, des de la CGT denunciem que la Direcció de Mahle, ha aplicat el que es podria definir com “una neteja ideològica” i una clara discriminació, ja que en la relació d'acomiadaments autoritzats per la Generalitat, han inclòs una desproporcionada quantitat d'afiliades i afiliats a la CGT, a més de parelles, persones amb reducció de jornada, embarassades, …, pel que, des de la CGT s'anuncien accions sindicals i jurídiques, així com la convocatòria i el suport a les mobilitzacions que es plantegin contra els acomiadaments.

Des de la FEMEC-CGT, hem sol·licitat (i se'ns ha confirmat) reunió amb Elisenda Giral, Directora dels Serveis Territorial del Departament de Treball, signant de la Resolució, a la qual assistirà una representació del Comitè d'Empresa. Demà 25 de març de 2009, a les 12 hores, carrer Puig i Xoriguer 11-13 de Barcelona.

PEL MANTENIMENT DE LA INDÚSTRIA EN EL GARRAF

NO ALS ACOMIADAMENTS A MAHLE!!

Federació Metal·lúrgica CGT Catalunya


TREBALL DÓNA LA RAÓ A MAHLE I ACCEPTA ELS 125 ACOMIADAMENTS DE L'ERO

Els treballadors de la planta de Vilanova i la Geltrú decidiran avui si mantenen la vaga indefinida

24/03/09 02:00 - Vilanova i la Geltrú - LAURA MARÍN. EL PUNT.

La Inspecció de Treball ha donat la raó a la direcció de Mahle i accepta els 125 acomiadaments de l'expedient de regulació proposats per l'empresa. Les 90 rescissions de contracte es comunicaran a partir d'avui als afectats, igual que les 35 jubilacions anticipades. El comitè ja ha avançat que presentarà tots els recursos possibles al dictamen de Treball, i el sindicat CGT, majoritari en el comitè, ha alertat que la major part dels acomiadats per l'empresa són afiliats seus. Els treballadors decidiran avui, en una votació secreta, si mantenen la vaga indefinida que van iniciar dilluns passat i que manté bloquejat el material dins la fàbrica.

La resolució de l'administració va caure ahir com una galleda d'aigua freda a les portes de la fàbrica de Mahle, on des de fa més de deu dies els treballadors fan guàrdia per evitar la sortida de material.
La notícia va arribar al migdia, després d'un matí mogut en què tres directius de la fàbrica, acompanyats dels Mossos, van intentar treure una comanda de pistons que Mercedes espera des de la setmana passada. Els treballadors van barrar, amb els seus cotxes i una muralla humana, el pas al camió, que, procedent d'Hongria, ja havia fet intents durant el cap de setmana per treure de la fàbrica el material. Una quinzena d'agents dels Mossos van ser presents en les negociacions de la responsable de personal amb els portaveus del comitè, però finalment van haver de marxar els directius, el camió i els mossos perquè els treballadors es van mantenir ferms en la seva oposició a facilitar l'entrada a la fàbrica.

Segons l'empresa, la urgència de l'entrega d'aquesta comanda és tanta que perilla la continuïtat de Mercedes com a client de Mahle i, segons diuen, si això passa ja no s'estaria parlant de 125 acomiadaments, sinó del tancament de la planta. De fet, Mahle assegura que les pèrdues de la planta de Vilanova durant els mesos de gener i febrer ascendeixen a 3,8 milions d'euros i que, en aquests moments, les despeses que té la fàbrica en personal representen un 65% del cost de producció.
A partir d'avui, les coses poden canviar, perquè sobre la taula ja hi ha la resolució de la Inspecció de Treball, que dóna per bons els 125 acomiadaments que Mahle va fer com a última oferta al comitè, que vol que les baixes siguin voluntàries a partir de la millora dels incentius econòmics, una petició que continua sense ser atesa. Precisament, el comitè, que ha estat molt crític amb la resolució de Treball perquè no ha tingut en compte els seus arguments, ha assegurat que es presentaran tots els recursos possibles contra les 90 rescissions de contracte que es començaran a comunicar avui als afectats: des de recursos particulars als acomiadaments fins a un contenciós administratiu contra la resolució de Treball.

Avui els treballadors votaran, entre les dotze del migdia i les cinc de la tarda, si mantenen o no la vaga. El president del comitè, Juan Antonio Sánchez, sosté que la intenció és mantenir la lluita. «Encara podem capgirar la decisió de l'empresa perquè s'incrementin les indemnitzacions econòmiques o ens portin a tots a un ERO temporal», va dir. Per Juan Antonio Sánchez, els arguments sobre la viabilitat econòmica de l'empresa que dóna la direcció de Mahle responen directament a una estratègia de pressió: «Primer, ens van dir que s'emportarien la producció a altres fàbriques i, després, ens van dir que farien l'encàrrec a la competència; hem escoltat tantes versions i els coneixem tant que no ens els podem creure. Ens han enganyat en cada negociació i ho han fet amb xantatges.»