CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Mecaplast ratifica el preacord amb l’empresa i se suspèn la vaga indefinida prevista

Divendres, 13 maig, 2016

Dimecres 11 de maig havia de començar una vaga indefinida a l’empresa Mecaplast Ibèrica, a la Pobla de Claramunt (L'Anoia), una empresa del sector d’automoció que compta amb una plantilla de més de 300 treballadors, per protestar pels reiterats incompliments en matèria de drets laborals per part de la direcció. Però dimarts a la tarda l’empresa i el comitè de treballadors van arribar a un preacord que va postposar 24 hores l’inici de la vaga a l’espera de la ratificació de l’acord per part de la plantilla.

I el dimecres a la tarda la plantilla reunida en assemblea va decidir majoritàriament suspendre l’inici de la vaga i acceptar l’acord entre el comitè d’empresa (amb majoria de CGT i on també hi ha delegats de la Intersindical-CSC i CCOO) i la direcció de Mecaplast. En concret, dels 240 treballadors i treballadores que van votar, 135 ho van fer a favor del preacord, 54 a favor de la vaga i 51 es van abstenir.

Recordem que les 450 treballadores i treballadors de Mecaplast Ibèrica, a la Pobla de Claramunt, havien ratificat en assemblea la setmana passada la convocatòria de vaga indefinida que havia proposat el comitè d’empresa en contra d’incompliments reiterats per part de la direcció.

L’acord aprovat inclou una progressiva conversió de les places de treballadors temporals per ETT a fixes, es complirà la normativa d’hores extres, estableix la recuperació salarial en quatre anys amb un abonament fix i un de variable, un augment salarial que arriba a sumar un 4,5% per sobre del conveni, i l’establiment d’un pla en matèria de seguretat laboral, entre d’altres.

* Notícia publicada a Xarxa Penedès.
http://xarxapenedes.cat/la-plantilla-de-mecaplast-ratifica-el-preacord-amb-lempresa-i-se-suspen-la-vaga/