CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Nissan continua les mobilitzacions contra l’ERO

Dimecres, 26 agost, 2009

Un centenar d'extreballadors de Nissan tallen la Ronda Litoral a Barcelona

Un centenar d'extreballadors de Nissan afectats per l'ERO de l'empresa van tallar a les 7.35 hores durant cinc minuts la Ronda Litoral als dos sentits a l'altura del quilòmetre 16, a prop de la factoria de l'automobilística a la Zona Franca on ja es van concentrar des de les 4.30 hores.

Segons van explicar a Europa Press els mossos d'esquadra, els extreballadors van acabar el tall de tràfic, que va provocar algunes retencions, sense que hagués d'intervenir la policia catalana, que des d'aquesta matinada fa guàrdia en l'entrada de la factoria per permetre l'entrada dels empleats.

Alguns d'ells van assegurar avui a Europa Press que han rebut trucades de la direcció "amb pressions" per evitar que avui faltin al treball, després que ahir l'activitat no pogués començar amb normalitat pel bloqueig de l'entrada de més d'un centenar d'extreballadors.

BARCELONA, 25/08/09 (EUROPA PRESS)


Més de 100 extreballadors de Nissan bloquegen l'entrada a la factoria de la Zona Franca

Més d'un centenar d'extreballadors de Nissan van bloquejar des de primera hora del matí i fins al migdia una de les entrades a la factoria de l'automobilística a la Zona Franca per mostrar el seu desacord per l'aplicació de l'ERE que afecta 698 empleats, que van deixar de treballar el juliol.

Els concentrats, que van ser convocats per Internet i per missatges de mòbil, van començar a arribar abans de les 05.30 hores i van bloquejar l'entrada d'autocars als treballadors que començaven a les 6 hores. Tanmateix, els que van estimar van poder accedir a la factoria per una altra porta, segons un portaveu de Nissan.

Alguns treballadors es van solidaritzar amb els manifestants i en alguns moments van arribar a concentrar-se entre 350 i 400 persones a les portes de la fàbrica, segons fonts sindicals. La protesta es va dissoldre sobre les 14 hores, quan finalitzava la primera jornada de Nissan després de les vacances, dedicada a la formació.

En declaracions a Europa Press, el delegat d'USOC Pedro Ayllón va criticar que la direcció de l'empresa no hagi seguit els criteris previstos per incloure treballadors en l'ERO i que hi hagi "més acomiadats entre els membres d'USOC, CGT i no afiliats" que d'altres sindicats, com CC.OO.

A primera hora, els torns d'entrada estaven bloquejats i els treballadors que començaven a les 08.00 hores "no es van atrevir a entrar", va afegir. Els qui van decidir accedir al recinte per una altra porta, van realitzar la formació tal com van anar arribant, segons Nissan.

Els mossos d'esquadra van acudir per fer de mitjancers i possibilitar que entressin els treballadors que estimessin. La policia catalana no va registrar "cap incident rellevant", va explicar a Europa Press una portaveu del cos.

Els extreballadors que van bloquejar avui l'entrada no descarten repetir l'acció els pròxims dies, segons van comentar durant el matí davant la factoria de Barcelona.

BARCELONA, 24/08/09 (EUROPA PRESS)