CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments

Dijous, 31 gener, 2008

NISSAN.jpg

La plantilla de Nissan para 3 hores pels acomiadaments

- Seat no readmetrà 66 acomiadats del 2005 pendents de reingrés

El Periódico / A. FUENTES / BARCELONA

La plantilla de Nissan va respondre ahir a les amenaces de la companyia de presentar un expedient per acomiadar 450 treballadors amb tres hores de vaga i el tall de la Ronda Litoral. Uns 1.500 empleats del torn del matí van participar en una concentració a la porta de la fàbrica de la Zona Franca, des d'on es van dirigir a la ronda, que va quedar tallada durant mitja hora.

Les aturades d'una hora per torn, que es repetiran el 6 de febrer vinent, són la primera acció de protesta convocada pel comitè contra l'anunci de la direcció de Nissan Motor Ibérica d'eliminar un torn de treball a partir de l'abril. Els quatre sindicats presents en el comitè (Sigen- USOC, CCOO, UGT i [*CGT*]) consideren insuficient el pla de baixes que ha posat en marxa l'empresa, amb unes indemnitzacions d'entre 8.000 i 60.000 euros.

A Seat, la companyia ha comunicat a 66 treballadors acomiadats el 2005 que no els podrà readmetre, i per això els pagarà una indemnització més elevada. Els afectats van anunciar que iniciaran una vaga de fam.