CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Nissan paralitza la producció per segon dissabte consecutiu

Diumenge, 31 gener, 2010

Els treballadors de Nissan van secundar ahir 30 de gener, per segona setmana consecutiva, la vaga convocada pels sindicats en protesta per la decisió de l'empresa de fixar alguns dissabtes com laborables, impedint així treure endavant la producció prevista, d'uns 270 vehicles.

Fonts sindicals han explicat que l'atur ha estat secundat per la totalitat de la plantilla que estava cridada a treballar, unes 1.700 persones, mentre que un portaveu de la companyia va confirmar que la vaga ha tingut "una alta participació".

El comitè de Nissan va convocar diverses jornades de vaga per als dies 23 i 30 de gener i 6 de febrer en protesta pels dissabtes productius fixats per la Direcció per a plantar cara a un augment de les comandes dels models Pathfinder i Navara i al recent llançament de la nova furgoneta NV200. La plantilla, no obstant això, es nega a treballar els dissabtes quan encara hi ha vigent un ERO temporal que acaba a finals de març i hi ha treballadors afectats per l'expedient que Nissan va presentar al juliol i que tenen pendent la seva tornada a l'empresa.

Coincidint amb la vaga, més d'un miler de treballadors es van concentrar entre les 4.30 i les 10.30 hores del matí a les portes de la fàbrica de la Zona Franca per a exigir a l'empresa que retiri l'ERO temporal i contracti a més gent per a plantar cara al pic de demanda.

Empresa i sindicats mantindran la pròxima setmana una reunió de mediació amb l'autoritat laboral per a solucionar aquest conflicte, que ja ha impedit a Nissan fabricar prop de 500 automòbils. En cas que les parts no assoleixin cap acord, la plantilla està convocada a una nova vaga per a dissabte que ve, 6 de febrer, que l'empresa també ha fixat com laborable.