CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Poliester Extrusionado SL de Santa Oliva es concentra a les portes de la fàbrica

Dissabte, 5 juny, 2010

jpg_DSCN0092.jpg

Els treballadors i treballadores de POLIÉSTER EXTRUSIONADO S.L. situada en el Polígon de l’Albornar de Santa Oliva, van realitzar una Assemblea i Concentració el divendres 4 de juny a les 13h. a les portes de l'empresa, amb la finalitat de defensar seus els llocs de treball i denunciar públicament les intencions de la Direcció de tancar la fàbrica del Baix Penedès.

L’empresa es dedica a l’elaboració d’envasos de plàstics per al Sector alimentari i en ella hi treballen 25 persones. El passat 21 d’Abril va posar en coneixement de la plantilla la intenció de tancar definitivament el Centre, via ERO al·legant causes econòmiques i productives.

La CGT, hem demostrat davant l’autoritat laboral mitjançant el corresponent contra informe que aquestes causes no són tals. Tot obeeix a una gestió nefasta i l’actitud obstinada d’un Consell d’Administració que ha pres decisions totalment incomprensibles en un dels sectors menys afectats per l’actual situació econòmica, contraient deutes bancaris astronòmics i que no consten com inversions en l’empresa sinó que sospitem que han estat derivades a no sabem on, ni a quins comptes comptables.

Hem de matisar que els esmentats deutes no són imputables al centre de Santa Oliva, on es produeixen els envasos i amb NIF propi, sinó a la Companyia PET, també amb NIF propi i amb seu a Xiva (València) on es troben les oficines de l’empresa i una fàbrica de reciclatge de plàstic on compra la matèria primera la fabrica de Santa Oliva, havent-se produït un increment del preu de la mateixa molt recentment i de la qual el màxim accionista i membre del consell d’Administració és el Sr. Fernando Ortiz Vaamonde, marit d’Alicia Alcocer Koplowitz, segona filla de Koplowitz i Alcocer.

Fernando Ortiz va entrar en la Companyia com inversor i actualment forma part d’un dels majors Fons de Capital de Risc de l’Estat Espanyol anomenat ProAcapital, sent un de tants que creu que el món industrial és “un Casino”, a qui li aconsellem que si és amic del risc es dediqui a la Ruleta Russa, no a estranyes operacions financeres que acaben perjudicant a massa famílies treballadores, i sí a desenvolupar una activitat industrial amb responsabilitat.

Des de CGT, i després d’estudiar les dades econòmiques de l’empresa tenim la certesa que l’administració haurà de rebutjar aquest ERO, ja que ha obtingut uns resultats positius de prop de 100 mil Euros en el primer trimestre de 2010 en el centre productiu de Santa Oliva, però que a l’efecte de comptabilitat apareixen a Xiva en lloc de beneficis a Santa Oliva, no contents amb utilitzar l’enginyeria “econòmica”, als treballadors i treballadores no els han pagat les nòmines mostrant un acarnissament vergonyós, després d’haver adquirit el compromís davant la Inspecció de Treball, ja que aquesta és la segona vegada que incorren en els esmentats actes.

Empresaris amb aquest tarannà, amb aquestes formes i que a més pertanyen a una “família” tan coneguda del país no poden seguir sent els Administradors de res, havent de deixar el camí lliure a altres persones que tinguin altres mètodes més d’acord amb el segle XXI.

Federació Comarcal CGT Baix Penedès