CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

LA PLANTILLA DE SEAT VENÇ LA POR I CLAMA PER LA READMISSIÓ DELS ACOMIADATS.

Dijous, 7 febrer, 2008

L'aturada d'Ahir és secundada per un nombre important de treballadors/es, sobretot d'entre la plantilla més jove.

Després de l'aturada d'ahir dia 6 de febrer, d'1 hora 40' en els tres torns de treball, encara que l'empresa reconeix només 190 cotxes, la CGT hem constatat una pèrdua de producció que ronda les 270 unitats. Això representa més del 60% de la producció prevista en el temps d'aturada. A això hem de sumar els inconvenients en matèria de qualitat derivats de la descoordinació generada per la falta de personal en les línies que van treballar.

A pesar de la crida a l'esquirolatge de la majoria sindical, molts dels seus afiliats van secundar l'aturada, reclamant la immediata readmissió dels acomiadats. A pesar de la nostra condició de minoritaris en SEAT, el seguiment de l'aturada de quasi un 50% del personal productiu i el fet d'haver arreplegat 6403 firmes exigint el reingrés, ens confirmen la CGT que la nostra reivindicació d'una entrada immediata de tots i cada un dels 66 companys pendents de reingressar en SEAT està sent recolzada per una plantilla que al mateix temps rebutja l'actitud de deixadesa de la majoria sindical.

Igualment la plantilla rebutja de manera categòrica l'actitud despòtica de la Direcció de l'empresa que avui mateix ha realitzat una trentena de noves contractacions amb personal de l'exterior, aprofundint més en una política injustificable de no haver ingressat a la totalitat dels 371 companys que van optar pel seu reingrés quan en dos anys han ingressat més de 1000 treballadors de nova contractació.

Cal mencionar especialment el suport que la plantilla està demostrant, tant en la mobilització com a nivell econòmic, als tres companys que es troben en vaga de fam indefinida, avui ja en el seu quart dia. La Conselleria de Treball, els firmants de l'ERO i la multinacional SEAT-VW són els únics responsables que unes persones hagin hagut d'optar per una determinació tan greu davant del flagrant incompliment del termini d'ingrés de l'1 de gener del 2008.

També podem informar que dijous que ve dia 14 de febrer, l'empresa donarà treball efectiu a 9 dels 33 nuls que han sigut confirmats davant del Tribunal Suprem després de dos anys de procés jurídic. Amb això, i amb els més de 30 casos d'acomiadament improcedent es demostra que l'ERO 2005 va significar un gran frau i una vergonya en la història de la plantilla de SEAT.

Secció Sindical CGT-SEAT