CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de SELSA, empresa de neteja de Cornellà, en lluita per millorar les seves condicions laborals. Vaga indefinida a partir del 8 de gener

Divendres, 4 gener, 2008

Els treballadors i treballadores de l'empresa SELSA, encarregada de la neteja dels col·legis i dependències municipals de Cornellà, porten ja molt temps reivindicant la millora de les condicions de treball. La Direcció de l'empresa i l'ajuntament, davant aquestes reivindicacions, mantenen una actitud arrogant i irresponsable.


Els treballadors estan realitzant un dur treball perquè els col·legis i altres centres municipals estiguin en les condicions de neteja i higiene que els nens i altres ciutadans usuaris d'aquestes instal·lacions es mereixen. El sentit de la responsabilitat que estan mostrant els treballadors de SELSA és enorme, ja que amb una plantilla molt curta estan realitzant tot el treball de neteja per un salari vergonyós, que en el cas d'una netejadora és de 717 € al mes.

Per aquests motius, per reivindicar un augment de sou i altres millores, els treballadors i treballadores de SELSA van realitzar una sèrie de mobilitzacions per a millorar les seves condicions de treball durant el mes de novembre i desembre i que data d'avui, ni l'Ajuntament, ni la Direció de SEALSA, han donat cap resposta.


Per això han decidit iniciar una vaga indefinida a partir del 8 de Gener. Les companyes i companys ens demanen el suport de tots i totes. El 8 de gener es concentren en les portes de l'Ajuntament de Cornellà, a les 10 hores. El dia 11 és quan més ens demanen el suport, s'ha quedat a les 11 hores en les portes de l'Ajuntament on s'iniciarà una manifestació per la població de Cornellà.

Des de CGT volem fer esment especial a l'actitud de la Direcció de SELSA, la qual d'una forma molt rotunda expressa la seva negativa a millorar el conveni de neteja, fent gala d'un menyspreu absolut cap als plantejaments de la plantilla. Actitud que no és de rebut i així se li va manifestar per part de les companyes, que li van recordar que la plantilla de SELSA treballa molt dur perquè els Col·legis i altres centres del Municipals estiguin en les condicions de neteja i higiene que els nens i nenes i ciutadans usuaris de les instal·lacions es mereixen, amb una plantilla ajustada que fa que la seva labor es desenvolupi amb un major sobre esforç, abusant l'empresa del seu sentit de la responsabilitat.

Els treballadors i treballadores de neteja porten anys perdent poder adquisitiu i volen el que justament els pertany. (El sou base supera escassament els 700 euros). Per a la CGT l'actitud de l'empresa és insultant i de prepotència cap a la plantilla i una mostra absoluta de falta de responsabilitat. Actituds d'aquest tipus, tancades i despectives solament duen a postures enfrontades. D'altra banda, la postura de l'Ajuntament deixa molt a desitjar, col·laborant indirectament en la precarietat laboral i amb una falta de sensibilitat absoluta davant les reivindicacions dels treballadors i treballadores. Com sempre estan més preocupats del resultat electoral en les pròximes eleccions i com, una vegada més, poder engalipar a la població amb les seves falses promeses.

Federació Comarcal Baix Llobregat de la CGT