CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de TMB proposa acomiadar tota la directiva i derogar l’increment de tarifes

Dijous, 26 gener, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 26/01/2012 - Setmanari Directa

Hauriem de remuntar-nos a la mítica vaga dels "Dos dies" per a recuperar imatges com les que s'han vist aquest matí al centre de Barcelona. El personal de la flota d'autobusos, però amb la incorporació del personal del Metro de Barcelona, s'ha manifestat pel centre de la ciutat després de fer una concorreguda assemblea a la plaça Universitat.

La direcció de TMB va plantejar als comitès d'empresa d'ambdues plantilles la necessitat de fer un ERO per eixugar el deute econòmic de l'empresa. L'alternativa plantejada per la direcció eren les retallades salarials. Per contra, durant l'assemblea d'aquest matí s'ha fet una contundent proposta que capgiraria els plans de l'empresa: acomiadar a tots els càrrecs directius de l'Autoritat del Transport Metropolità –que s'enduen amb els seus suculents sous superiors als 4.000 euros mensuals una important part de les partides salarials–, i desenvolupar un pla d'autogestió de tot l'organisme per part dels treballadors i treballadores.

En aquest sentit han volgut deixar clar que serà el gruix del personal qui decidirà el futur de l'empresa, i no pas l'ajuntament mitjançant negociacions a dues bandes amb el comitè d'empresa. La mobilització ha tallat el trànsit de la Gran Via i posteriorment s'ha dirigit fins a la plaça de Sant Jaume. A dos quarts de cinc és previst que es faci la segona assemblea, la del torn de tarda, i previsiblement una nova manifestació.

Una de les propostes de mobilització que hauran de ser ratificades en aquesta segona assemblea és la de fer una aturada laboral d'ambdues plantilles el proper 27 de febrer coincidint amb el primer dia del Congrés Mundial de Mòbils, que es celebrarà als salons de la Fira de Barcelona de l'avinguda de Maria Cristina.

www.directa.cat/noticia/plantilla-tmb-proposa-lacomiadament-tots-els-directius-derogacio-lincrement-tarifes