CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Valeo farà vaga des del 30 de juliol contra el tancament i trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa

Divendres, 24 juliol, 2015

El Comitè d'empresa de Valeo ha convocat VAGA INDEFINIDA a partir d'aquest dijous 30 de juliol de 2015. Els companys i companyes de la Secció Sindical de CGT Valeo demanen suport a aquesta convocatòria, amb la qual es vol parar el "nou" pla industrial de Valeo que pretén traslladar la planta de producció de Martorelles a Saragossa.

Des de CGT Vallès Oriental invoquem a la solidaritat de la classe treballadora el dijous 30 de juliol a les 10.30 h a les portes de Valeo. És molt important anar a aquesta convocatòria perquè serà l'arrencada de la vaga i la fonamental demostració de suport als i les treballadores en lluita.

Ubicació de les instalacions de VALEO Martorelles:
https://www.google.es/maps/place/Valeo+Climatizaci%C3%B3n+S+A/@41.5366586,2.2357615,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x12a4b924447d1dff:0xd915455858f6d32a!6m1!1e1

CGT Vallès Oriental

Telèfons de contacte:
Demetrio Bermejo 657 665 325
José Antonio Blánquez 677 343 379


​La plantilla de Valeo farà vaga contra el tancament i trasllat de la planta de Martorelles

El comitè d'empresa de VALEO Climatización ha anunciat avui, divendres 24 de juliol de 2015, la convocatòria de vaga indefinida a partir del proper dijous 30 de juliol contra la decisió de la multinacional francesa de tancar la planta de Martorelles (Vallès Oriental), on actualment treballen 257 persones, i traslladar la plantilla a les instal·lacions que posseeix a Saragossa.

Els representants dels treballadors consideren injustificada la mesura i denuncien la mala fe de comunicar una decisió d'aquesta importància només dos dies abans que el 90% de la plantilla afectada iniciï les seves vacances d'estiu, evidenciant la manca de voluntat negociadora per part de la direcció de l'empresa.

La secció sindical de CGT a Valeo Climatización SAU recolza i participa de la convocatòria de vaga indefinida que s'iniciarà el proper dijous 30 de juliol davant la decisió de la multinacional de tancar la fàbrica de Martorelles, on actualment es desenvolupa la major part de la fabricació d'aparells d'aire condicionat per a l'automoció, i traslladar la totalitat de la plantilla a les instal·lacions de l'empresa a Saragossa, on està ubicada Valeo Térmico SAU. La integració de la plantilla, segons pretensió de l'empresa, es faria plenament efectiva a partir de gener de 2016, tot i que anteriorment, des de setembre de 2015, Valeo Térmico subrogaria els treballadors de Martorelles.

“Aquesta és una decisió injustificada i que es planteja amb la pretensió d'indefensió de la plantilla, sense cap voluntat negociadora i des de la més evident mala fe”, afirmen els representants de CGT al comitè d'empresa. “La plantilla de Martorelles ha patit diferents expedients de regulació temporal i ha acceptat sacrificis de tot tipus per aconseguir l'aprovació de successius plans de viabilitat que garantien producció i rendibilitat a la planta fins, com a mínim, l'any 2019. De què ens ha servit?”

Efectivament, actualment es mantenia vigent el darrer pla de viabilitat subscrit entre la plantilla i la direcció la multinacional per tal de perllongar fins l'any 2019 el compromís de desenvolupar a Martorelles la totalitat de la producció requerida per SEAT, de qui Valeo és proveïdor dels sistemes d'aire condicionat instal·lats als seus vehicles.

“L'empresa- prossegueixen des de CGT- argumenta la necessitat de concentrar la producció de Climatitzación i Términco en un únic centre per tal de guanyar competitivitat front a la competència però, en realitat, el que es pretén és abaratir costos obligant-nos a integrar-nos en un conveni col·lectiu que incorpora pitjors condicions retributives que el nostre actual. Si es tractés de millorar la competitivitat, probablement seria millor idea integrar la activitat de Saragossa a Martorelles, que és allà on sempre s'ha realitzat la producció de climatització per a vehicles”.

D'altra banda, la secció sindical de CGT ha volgut aprofitar per reclamar una “actitud vigilant” de l'autoritat laboral i l'Administració davant una negociació de gran transcendència que es convoca injustificadament quan la plantilla es disposa a iniciar les seves vacances, impossibilitant “que es desenvolupi una veritable negociació, amb participació de la plantilla. Aquí no es vol negociar, només imposar una decisió que ens obliga a traslladar-nos a nosaltres mateixos i a les nostres famílies més de 300 quilòmetres enllà i amb un futur incert”.

Secció Sindical CGT Valeo


VALEO, trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa

Comunicat de premsa de la Secció Sindical CGT Valeo

Ahir a la reunió que vam mantenir el Comitè d'Empresa amb la Direcció, aquesta ens va indicar que el "nou" pla industrial de Valeo, preveu el trasllat de la planta de Martorelles a Saragossa, per una decisió estratègica d'unificar la producció de Climatització en una sola planta «actualment el volum principal de la fabricació de aire condicionat per als vehicles es fa a Martorelles »i que la decisió és de fabricar a Valeo Saragossa.

Davant d'aquesta situació volem manifestar:

La nostra total disconformitat amb la mesura adoptat per l'empresa. Si l'empresa vol unificar l'activitat de Climatització, QUE HO FACI A MARTORELLES! Que és on sempre s'ha produït la Climatització de Valeo.

Assenyalar que hi ha un pla industrial signat el 2012 per l'empresa que contempla la seva viabilitat de Martorelles fins a desembre de 2017, amb la producció a realitzar i la plantilla que es necessitarà.

Que el 2014 es va signar en període de vaga i davant l'administració que tota la producció que Valeo obtingués de SEAT, s'anava a produir a la planta de Valeo Martorelles i el pla de viabilitat es prorrogava fins 2019.

Evidentment aquestes mesures han costat drets als i les treballadores i no han estat gratuïtes.

Considerem la mesura traïdora, rastrera i impròpia d'una multinacional del nivell que Valeo té.

Així mateix volem indicar que plantejar-la el 23 de Juliol, quan una part de la plantilla ja està de vacances i la setmana que ve més del 90%, és totalment impropi d'una multinacional com Valeo i denota mala fe per part de la seva direcció.

Finalment, només ens resta dir que anem a fer tot el possible per anul·lar la mesura anunciada per l'empresa ... NO ES POT SER MÉS MISERABLE.

¡PEL FUTUR DE VALEO MARTORELLES! NO AL TRASLLAT!

Secció Sindical de la Confederació General del Treball a Valeo Climatització SA
C / Can Fenosa s / n. Martorelles 08107. Barcelona. Tel .: 93-5655000

Més informació:

- WEB CGT VALLÈS ORIENTAL

- TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció