CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla de Valeo rebutja abandonar la vaga davant l’intent de deslocalització patronal

Dissabte, 5 setembre, 2015

MANIFEST DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE VALEO CLIMATITZACIÓ MARTORELLES

VALEO NI ES TANCA NI ES TRASLLADA!!

Valeo Martorelles, ens comunica a finals de juliol, amb vacacionalitat i traïdoria, el seu pla de trasllat a la planta de Saragossa i la subrrogació de la plantilla que passaria de ser Valeo Climatització a Valeo Térmic. Aquest trasllat acabaria l´1 de Gener de 2016 amb el tancament de la planta de Martorelles on actualmente treballen 257 persones.

Els treballadors/es tenim signats diversos plans Industrials amb la direcció de l´Empressa i la mediació de la Generalitat, fins a finals de 2019. L´últim deia que tota la producció que les plantes de SEAT i NISSAN fabriquessin, es faria a la planta de Valeo Martorelles. Un acord que es va signar al juliol de 2014. És evident que l´Empresa pretén incumplir uns acords que ja ens van costar els nostres drets laborals.

No hi han raons objectives que justifiquin aquest atropellament que pretén l´Empresa.

Ni tan sols una necessitat logística, ja que la major part de la producció que surt de la planta de Valeo Martorelles la compren clients situats a Catalunya: NISSAN 18% i VW-SEAT 54%. Tampoc és una qüestió econòmica ja que el Grup Valeo anuncia uns beneficis del 34% en el primer semestre del 2015.

Els treballadors/es de Valeo-Martorelles ho tenim clar: una vegada més, pretenen fer el que els hi vé de gust, emparades en una legislació que els afavoreix, arruinant la vida del treballadors/es, tancant empreses i deslocalitzant produccions.
¡NO HO PERMETREM! Estarem acampats a la porta de la fábrica EN VAGA INDEFINIDA i realitzant accions en defensa de l´activitat de la planta i el manteniment dels llocs de treball, fins que Valeo reconsideri la seva decisió i DEMANEM:

1. Continuïtat de la planta amb un pla industrial de llarg recorregut negociat amb els representants dels treballadors/es.

2. Que la presidència de la Generalitat de Catalunya intercedeixi davant la matriu francesa FENT PAÍS.

#Valeonoestanca #Valeonosecierra #Valeoestpasfermée

Octaveta: Manifest dels treballadors i treballadores de valeo climatització martorelles:

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/octaveta-manifest-dels-treballadors-i-treballadores-de-valeo-climatitzaci-martorelles


La plantilla de Valeo rebutja abandonar la vaga

Uns 200 treballadors protesten contra el trasllat a les portes de la planta de Nissan

El comitè d'empresa de Valeo es va negar aquest dijous 3 de setembre a desconvocar la vaga, després que la direcció l'hi demanés com a mesura de "bona fe" per negociar les condicions del trasllat a Saragossa, segons han informat fonts sindicals. El fabricant de components per a l'automoció es manté ferm en la seva decisió de tancar la planta de Martorelles i portar les línies de producció i els treballadors al seu centre a Aragó. La plantilla va protestar al migdia a la seu de Nissan a la Zona Franca, un dels clients de la multinacional.

El període de consultes reglamentari començar dimarts, amb una trobada en què l'empresa va proposar obrir una negociació paral·lela per estalviar-se les actes i els tràmits. Aquesta es va fer dijous a la tarda. La direcció va demanar al comitè que aixequés la vaga que el 90% dels seus 257 treballadors segueix des de fa un mes, cosa que el comitè va rebutjar.

"Ens han pres el pèl. Ja estem en un marc de negociació, no necessitem desconvocar una aturada com a acte de bona fe cap a una empresa de la qual no ens fiem ", van afirmar fonts de CGT. Unes hores abans, uns 200 treballadors repartien fulls informatius als empleats de Nissan, com havien fet feia dos dies a la fàbrica de Seat, a Martorell. En elles explicaven que el 72% dels sistemes d'aire condicionat que produeixen és adquirit per les dues automotrius, de manera que no hi ha "una necessitat logística" que justifiqui la deslocalització a Saragossa.

La companyia, que durant els últims 15 anys ha tancat més d'una fàbrica a la comunitat, vol agrupar la producció a Saragossa per crear un "centre de referència" en climatització i "estar més a prop" dels seus clients.

La següent reunió se celebrarà -ja en el marc dels 15 dies de consultes- dimarts que ve i els sindicats esperen parlar sobre la "poca repercussió" de la vaga. En el sector de l'automoció, els fabricants no guarden existències sinó que produeixen i envien a les automotrius el que aquestes han demandat aquest mateix dia. Això explica que la vaga d'un proveïdor paralitzés Seat a mitjans de juliol, ja que la companyia es va quedar sense seients a les poques hores. No ha passat el mateix amb l'aturada de Valeo, de manera que la plantilla sospita que s'està vulnerant "d'alguna manera" el seu dret a vaga.

FONT: EL PAÍS CATALUNYA


La plantilla de Valeo porta la protesta contra la deslocalització a Seat
Més de 200 treballadors i familiars es concentren a la planta de Martorell

Els treballadors de la fàbrica de Valeo a Martorelles han protestat contra el trasllat de la planta a Saragossa aquest dimarts al migdia a les portes Seat, un dels principals clients de l'empresa de components de cotxes. Més de 200 persones, entre empleats i familiars, han anat al complex de Martorell, on el comitè d'empresa de l'automotriu s'ha solidaritzat amb els manifestants. La concentració es repetirà aquest dijous a la seu de Nissan, a la Zona Franca.

La plantilla fa un mes que està en vaga en rebuig als plans de la direcció, que vol endur-se la producció d'aire condicionat per a vehicles a la seva planta d'Aragó. La mesura suposarà el trasllat de 214 treballadors, ja que 43 que s'encarreguen de les funcions de serveis compartits R+D, projectes i d'equip industrial es quedaran a Barcelona.

El 90% del personal segueix l'aturada, segons fonts de CGT, que expliquen que els empleats han instal·lat una carpa a l'entrada de la planta. Allà han mantingut una guàrdia durant 24 hores del dia per evitar que la companyia retiri les línies de producció. Aquestes actuacions han obligat Valeo a retardar el trasllat, que havia de començar la primera quinzena d'agost, segons afirmen aquestes fonts.

La direcció ha convocat el comitè d'empresa a un període de consultes que comença demà. Els treballadors exigiran com a condició per negociar que la firma francesa aporti documentació que demostri que la deslocalització és necessària per al futur de la fàbrica. La plantilla, que es va assabentar del trasllat una setmana abans de les vacances, havia de reprendre l'activitat aquest dilluns. De moment, la vaga no afectarà la producció de Seat ni la de Nissan, ja que la direcció havia emmagatzemat existències per al mes de setembre, segons van denunciar fonts del comitè d'empresa.

FONT: EL PAIS CATALUNYA

Més informació:

- WEB CGT VALLÈS ORIENTAL

- TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL
- Demetrio. Delegat CGT Valeo. Tel. 657665325