CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla del 061 començarà una vaga indefinida a partir del 18 d’octubre

Dimecres, 6 octubre, 2021
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Després d'un procés on ha participat una gran part de la plantilla mitjançant votació telemàtica i assemblees. S'ha comunicat la convocatòria de vaga indefinida al servei d’atenció telefònica i gestió del 061 per part de la C.G.T., U.G.T i U.S.O.C validada per una gran majoria.

El 061 és un servei continuat d’atenció a la població donant un servei essencial.

La plantilla, formada aproximadament per 700 persones, demana que sigui directament el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i no una empresa externa com Ferrovial qui els contracti. Les treballadores ara es troben encabides en el conveni de telemàrqueting i canviant al SEM, tindrien millors condicions laborals i més possibilitat de conciliació familiar.

Les treballadores i treballadors que estan en eventualitat (afecta aproximadament unes 400 persones) el seu contracte és renovable mensualment, l'empresa intenta evitar d'aquesta manera una contractació indefinida i estable amb personal format i qualificat. Com a "recompensa" del sobreesforç sostingut durant la pandèmia, la plantilla ha vist reduït el seu salari. A sobre els contractes no compleixen amb cap tipus de conciliació familiar, a causa del sistema que es fa servir d'un calendari mensual, entre molts d’altres abusos.

Des de  la C.G.T. tenim molt clar que la subcontractació és l’esclavitud del nostre segle i no hauria d’existir. Tothom té molt present l’exemple que significa externalitzar serveis essencials com les elèctriques, que s'ha traduït en preus abusius i una atenció al usuari molt deficient.

No volem imaginar que succeiria si s'externalitzés més la sanitat. Exigim poder treballar en unes condicions dignes i aquestes només poden passar per la internalització d’aquest servei essencial per al dia a dia i la seguretat de la població.

Secció sindical de la CGT a Ferrovial 061 

 

 

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció