CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La plantilla d’Esteban Ikeda aprova les condicions de tancament de la planta del Prat de Llobregat

Dimarts, 17 març, 2009

BARCELONA, 14/03/09 (EUROPA PRESS)

La plantilla del proveïdor d'automoció Esteban Ikeda ha aprovat les condicions de tancament de la fàbrica del Prat de Llobregat (Barcelona), que dona feina a 260 persones. Les condicions van rebre 195 vots a favor, 30 en contra i nou en blanc. Els treballadors rebran 28 dies de sou per any treballat, fins a un màxim de 15.

El proveïdor de la fàbrica de Nissan a Barcelona, en concurs de creditors des de gener, va arribar el divendres un acord amb la multinacional nipona per a servir-li els seients endarrerits des de llavors, quan va cessar la seva activitat, obligant a Nissan a suspendre jornades de fabricació dels todoterrenos Pathfinder i Navara per falta de subministrament de seients.

Nissan comprarà actius a Esteban Ikeda per valor de 3,13 milions d'euros: utillatges, les línies de maquinària, la propietat intel·lectual, les existències que queden en la fàbrica i unes 1.000 estructures de seients. Esteban Ikeda servirà aquesta setmana a Nissan uns 2.250 seients endarrerits, de manera que el fabricant ja ha previst per al dimarts, el dimecres i el dijous tres jornades productives en les línies de tot terrenys.

De moment, Nissan no ha decidit quina companyia s'encarregarà des d'ara d'aquesta fabricació de seients, però "no es demorarà molt", segons un portaveu de l'empresa, que no va precisar si el proveïdor s'integrarà dintre de les seves instal·lacionsa la Zona Franca o es buscarà algú amb factoria pròpia als voltants.