CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia convoca concentració a les cases d’Alcanar diumenge 6 d’octubre

Divendres, 4 octubre, 2013

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia , en resposta al comunicat de l'empresa ESCAL UGS promotora del projecte Castor , arran de l'onada de sismes provocats pels treballs d'injecció de gas natural fa públic comunicat


La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia convoca una CONCENTRACIÓ CIUTADANA contra el projecte Castor d’emmagatzematge de gas.

Diumenge, 6/10/2013. Hora: 12.00h.
Concentració: Les Cases d’Alcanar (davant platja de l'Estanyet)

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia , en resposta al comunicat de l'empresa ESCAL UGS promotora del projecte Castor , arran de l'onada de sismes provocats pels treballs d'injecció de gas natural , fa públic el següent

                                         COMUNICAT :

Quan D. Recaredo del Potro Gómez assegura que l'empresa ha informat al minut tant a les autoritats locals , com autonòmiques i nacionals , i que ha mantingut una política de transparència total amb tots els interlocutors , aquesta afirmació és FALSA , ja que en tot moment hem conegut la magnitud dels sismes per la premsa .

Quan el president de ESCAL UGS afirma que "l'activitat sísmica de la zona està monitoritzada per dos sismògrafs " hem de dir que aquests sismògrafs es van comprar gràcies a la insistència de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia , tot i que han servit de poc , ja que els sismes s'han conegut per l'Institut Geològic Nacional .
És fals quan s'afirma que "tot el procés s'ha realitzat seguint els controls i la normativa existent en aquest tipus d'emmagatzematge subterranis " . Si s'haguessin fet bé les coses no s'haurien produït sismes , s'hauria fet un estudi sismològic seriós i rigorós , i el ministre d'Indústria , Energia i Turisme no hauria ordenat el cessament immediat de l'activitat .
És FALS quan afirma que "s'ha informat puntualment de totes les fites relatius a la construcció de la infraestructura" , ja que no hi ha hagut transparència ni informació . Si l'hagués hagut sabríem el que hi ha realment en el subsòl de la plataforma marina i què provoca els moviments sísmics .

Aquest projecte es va qualificar inicialment amb la categoria d '"urgent " passant a prioritari i estratègic , i ara a "no operatiu " .

Ens sembla bé que el projecte hagi obtingut 42 autoritzacions de diverses administracions , però D. Recaredo del Potro oblida explicar és que en aquests moments el Ministeri de Medi Ambient , i per extensió l'empresa ESCAL UGS i ENAGÁS tenen anul · lada per sentència l'Audiència Nacional , la resolució per la qual s'acordava no sotmetre a estudi d'impacte ambiental el projecte d' connexió de la planta terrestre Castor . Per què no ho explica D. Recaredo del Potro , quan parla de transparència ?

Conclusions :

• No hi ha informe sismològic en l'estudi d'impacte ambiental de la plataforma marina .
• No existeix estudi d'impacte ambiental del tram de connexió de la planta terrestre .
• No ha existit ni existeix informació i transparència per part ESCALA UGS .
• El Ministeri d'Indústria , Energia i Turisme ha ordenat el cessament temporal de l'activitat gasística perquè no hi ha seguretat .

Terres del Sénia , octubre de 2013

Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia

Més informació:

- Plataforma en defensa de les Terres del Sénia

-Twitter: @plataformasenia

- Facebook: Plataforma pel Sénia

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció