CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma Ciutadana per a la Defensa dels Drets Públics convoca una concentració a Tarragona el 6 de setembre contra la reforma constitucional i les noves mesures laborals aprovades

Dilluns, 5 setembre, 2011

El dimarts 6 de setembre la Plataforma Ciutadana per a la Defensa dels Drets Públics, de la que forma part CGT, ha convocat una concentració davant de la Subdelegació del Govern de Tarragona (Plaça Imperial Tarraco, 3) a les 19:30h en protesta contra la reforma constitucional, entenent que la mateixa suposa un atac frontal contra la democràcia i el sistema de benestar.

MANIFEST

CONTRA LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ I LA REFORMA LABORAL

La reforma de la constitució que ha pactat el govern socialista amb l'oposició conservadora, pel seu contingut i pel seu procediment, representa el màxim atac que s'ha comès des de la dictadura franquista contra la societat civil i el model de democràcia que tenim.

Aquesta reforma perquè la Constitució reculli el nivell màxim de dèficit i d'endeutament públic:

1. Suposa la consagració i perpetuació de tota la política de reformes econòmiques, antisocials i neoliberals que s'han anat aprovant sistemàtica i calculadament en aquests últims anys com a solucions a la crisi sistèmica del capitalisme amb l'únic objectiu de satisfer les ànsies dels mercaders d'incrementar el nivell d'explotació humana i de recursos en benefici d'una minoria de rics i poderosos.

2. Significa renunciar de fet i de tret a qualsevol possibilitat de polítiques econòmiques basades en el repartiment, en la justícia social, en el desenvolupament del sector públic, dels serveis socials i públics, de la recuperació dels drets socials i laborals perduts, podria fins i tot conduir a no poder garantir el pagament de les pensions públiques en el futur, significa renunciar al que coneixem com “estat de benestar”, significa accentuar i ratificar el model productivista, competitiu, consumista creixentista que ha provocat l'actual crisi econòmica.

3. No contempla demanar responsabilitats a qui han provocat l'Estat estigui “en fallida” i en la ruïna.

4. Significa una autèntica renúncia a la sobirania popular, significa un veritable dèficit democràtic i la submissió als dictàmens dels dels països rics d'Europa.

5. És una imposició a la societat civil d'aquest país quan no s'han plantejat a altres països amb endeutaments i dèficit públics semblants, fent d'Espanya el màxim exponent de la política neoliberal.

D'altra banda, la reforma constitucional es fa a poques setmanes de la convocatòria de les eleccions polítiques i amb presses. Quan ens han venut les enormes dificultats que suposen els canvis constitucionals, de la necessitat d'un debat públic per a assolir-los, ara en un obrir i tancar d'ulls, en ple període estival, un govern desprestigiat i provisional ens arrossega a aquesta reforma.

Amb aquest pacte dels polítics del govern i l'oposició de dretes, es ratifica tota la política econòmica i antisocial que es ve fent. Aquesta reforma constitucional lliga de peus i mans l'acció social de qualsevol govern.

A Catalunya aquesta situació és doblement greu perquè ja arrosseguem una limitació a l'autogovern provocada per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia, i al mateix temps, dóna màxim rang legal a la política de retallades socials que està duent a terme el Govern de Catalunya.

A més de la reforma constitucional, s'ha publicat el RD-Ley 10/2011, de 26 d'agost que contempla les següents mesures:

- Contractes de Formació: es podrà realitzar aquesta forma de contractació a tots els menors de 30 anys. Aquests contractes estan exempts de tributar les assegurances socials de les i els contractats sota aquesta modalitat.

- Rebaixa de l'IVA en adquisició d'habitatge: es baixa el tipus impositiu a la meitat – del 8% al 4%- amb la conseqüent pèrdua d'ingressos a les arques públiques.

- Reforma de FOGASA: Es permetrà que el Fogasa pagui a terminis i fins a 2012, vuit dies d'indemnització en els acomiadaments justificats.

- Pròrroga dels contractes temporals: a partir d'ara no serà obligatori convertir els contractes temporals a indefinits i es pot prorrogar indefinidament la relació laboral inestable fins al 2013. Això suposa suspendre l'article 15.5 de l'estatut dels treballadors.

Aquestes mesures dretanes a cop de dretanes a cop de decret comporten el manteniment d'una ocupació inestable i a l'arbitri de l'empresari de torn; espolien les arques públiques minvant els ingressos tant de la Seguretat Social com de l'Agència Tributària; són un cop a la classe treballadora que per l'ocupació i veu que cobrarà la seva indemnització en còmodes terminis (per a l'empresari i Fogasa); i es pretén reduir la taxa d'atur juvenil -del 45%- amb la perpetuació de la precarietat laboral fins als 30 anys.

La Plataforma ciutadana pels drets socials i contra les retallades considera necessari que la ciutadania expressi públicament:

1. El seu rebuig a la reforma constitucional que es proposa.

2. La petició als/les diputats/des i senadors/es que no la votin favorablement en el tràmit parlamentari.

3. L'exigència de que si la proposta és aprovada pel Parlament sigui sotmesa a referèndum.

4. L'exigència de la derogació de totes les mesures econòmiques perpetrades contra la classe treballadora i col·lectius socials més desfavorits.

Plataforma Ciutadana per a la Defensa dels Drets Públics - Tarragona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció