CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics i l’acampada TGN convoquen una manifestació el 19-J a Tarragona contra les retallades

Dijous, 16 juny, 2011

La Plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics de Tarragona (*) i l'Acampada de la plaça de la Font de Tarragona, han organitzat una manifestació en el marc de la jornada internacional de mobilització del 19 de juny, sota el lema “Les nostres necessitats són els nostres drets. Prou retallades!”

La plataforma i l'acampada han portat a terme diverses assembles informatives a la plaça de la Font i pels barris de Tarragona per poder informar de les retallades. L'objectiu final d'aquestes iniciatives comunes és coordinar de manera unitària la propera manifestació que es celebrarà el proper 19 de juny a Tarragona a les 19 hores, i que sortirà de la plaça Imperial Tarraco.

Entre els principis, posen l’accent en una política honesta, transparent i lliure de corrupció; aturar la reforma laboral i de pensions, i una sanitat, educació i serveis socials gratuïts i de qualitat.

>>> Comunicat

Les nostres necessitats són els nostres drets.

Prou retallades!

La Plataforma Ciutadana per Defensa dels Drets Públics i l'Acampada TGN organitzen la manifestació del 19 de juny

La Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics i l'acampada TGN organitzen aquest diumenge 19 de juny, a les 19 hores, la manifestació sota el lema Les nostres necessitats són els nostres drets. Prou retallades! Aquesta manifestació impulsada per més d'una quarantena d'entitats representatives de la ciutat s'ha organitzat de manera assembleària.

Per aquest motiu, com en la manifestació del passat 12 de maig, s'ha acordat no portar símbols particulars d'organitzacions per tal de comunicar un missatge comú i donar-li un sentit ciutadà. Tampoc, no s'ha permès adhesions de partits polítics, ja que és una qüestió de bé públic que transcendeix qualsevol interès partidista.

L’acció reivindicativa començarà a la plaça Imperial Tàrraco i es farà la llegida del manifesta a la plaça de la Font. El recorregut previst és, iniciar de manera unitària a la Plaça Imperial Tàrraco, Prat de la Riba, Ramon i Cajal, Font del Centenari, Rambla Nova fins el Balcó del Mediterrani, Passeig de les Palmeres, Rambla Vella i Plaça de la Font. La lectura del manifest està prevista que vagi a càrrec de l’economista i president de l’Associació Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.

Durant el recorregut i al passar per diferents indrets con el Diari, La Terminal d’autobusos, la Guàrdia Urbana, Clíniques dentals, Cambra de Comerç, Hisenda Cepta, Teresianes, Bancs, Seu del Ministeri de Defensa i Hospital de Santa Tecla es penjaran petites pancartes i es cridaran lemes contra alguna de les accions que considerem no correctes, com ara, la manipulació mediàtica, ordenança cívica, reivindicar atenció sanitària dental gratuïta, el poder empresarial, educació pública laica i gratuïta, fiscalitat progressiva, frau fiscal, despesa militar, o les retallades en salut.

Durant el recorregut i al passar per diferents indrets representatius de la ciutat es faran actes simbòlics reivindicatius de protesta. A mitjans de comunicació, organismes públics i seus d’administracions es mostrarà el desacord per la manipulació mediàtica, les accions en l’ordenança cívica, la no atenció sanitària dental gratuïta, el poder empresarial, la disminució d’una educació pública laica i gratuïta, el frau fiscal, la despesa militar o les retallades en salut.

Aquesta manifestació també serà la darrera acció, després de la tasca conjunta que la plataforma i l'acampada TGN han realitzat des d'inicis de juny. Durant aquest temps s'han dut a terme diverses assembles informatives pels barris de Tarragona per informar de com afecten les retallades a la ciutadania i de l'activitat que està duent a terme el Moviment 15-M. Aquesta feina de difusió va començar el dia 3 de juny amb una sessió informativa amb un economista de TAIFA a la plaça de la Font. Seguidament, s'han realitzat assembles, sempre a les 19 hores, a diferents barris de Tarragona: el dia 9 de juny a la Floresta, el 10, a Torreforta, el 14 a la Part Baixa, el 15 a Sant Salvador el 16 a Sant Pere i Sant Pau, el 17 a Bonavista.

Paral·lelament, l’Assemblea Popular de Reus, sorgida de l’acampada dels indignats, ha convocat una manifestació a la ciutat del Baix Camp el proper dissabte 18 de juny a les 19h que sortirà des de la Plaça Llibertat, a la qual des de Tarragona també li donem tot el nostre suport.

Per unir esforços, han confluït en l’organització de la manifestació la Plataforma ciutadana per la Defensa dels Drets públics i l’Acampada Tarragona. La Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics és una entitat creada a principis d’abril com a conseqüència de les retallades anunciades i està constituïda per una quarantena d’entitats representatives de la ciutat com federacions i associacions veïnals, de pares i mares, de jubilats, sindicats de diversos sectors, plataformes de col·lectius i ONG’s, entre d’altres.

(*) Formen part d’aquesta plataforma federacions i associacions veïnals, coordinadores d'entitats, sindicats i seccions, ampes, associació de jubilats, Organitzacions No Governamentals o col·lectius de dones. Les entitats participants són les següents: Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Associacions de veïns Federades segle XXI, AV Riu Clar, AV la Unió de Sant Pere i Sant Pau, AV la Progressista de Torreforta, AV Torrenova, AV Campclar Zona Esportiva, AV Campclar, AV el Pilar i l'Eixample, AV la Floresta, AV Terres Cavades, AV Del Port, Ampa Campclar, Col·lectiu de Dones de Campclar, Associació de Pensionistes de Riu Clar, Fundació Casal l’Amic, UGT, CCOO, CGT, CATAC, USTEC, EntrePobles, Coordinadora d’ONG’s de Tarragona, Metges de Catalunya, Astafanias, La Cuculmeca, Associació Catalana d?Enginyeria Sense Fronteres, Coordinadora Repartim el treball i la Riquesa, Sindicat d’Estudiants, Setem Tarragona, Intermon Oxfam, cerc@ sccp, Moviment Laic i Progressista, Fundació En Xarxa.

Attached documents