CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma Cívica per la Transparència i la Pluralitat a Canal 9 ha anunciat una concentració a València el 17 d’abril on demanaran “aturar la manipulació”

Dimecres, 31 març, 2010

La plataforma assegura que hi ha impunitat i afirma que es mobilitzarà "perquè les coses no poden continuar igual, almenys amb el nostre silenci i els nostres diners".

La Plataforma farà un seguiment de notícies i denunciarà com a part interessada quan hi haja manipulació. A més, lamenta la invisibilitat a Canal 9 de molts col·lectius i entitats que vertebren el país.

El portaveu de la plataforma, Alfons Puncel, considera necessària la creació d'un consell assessor, mancança de l'ens públic des de la seva creació. Puncel atribueix a aquest "el grau de manipulació insostenible" que ha assolit Canal 9. Puncel també ha explicat que després de diverses peticions parlamentàries per a que es complisca la llei la majoria parlamentària a les Corts Valencianes no ha impulsat la creació d'aquest consell.

Puncel ha dit que davant la inexistència del consell assessor, la plataforma vol vigilar la gestió de l'ens públic i la seva manera d'informar. El portaveu ha avançat que es farà un seguiment de les notícies però també del suposat "ús indegut de fons públics que fan els seus gestors" i dels "presumptes casos d'assetjament sexual i laboral".

Mobilització ciutadana

La Plataforma ha convocat una mobilització en forma de concentració a la Plaça de la Verge de València per al pròxim 17 d'abril sota el lema "Prou!" i demanant transparència i pluralitat a RTVV. Els impulsors van posar en marxa la iniciativa a través de les xarxes socials ( www.facebook.com/group.php?gid=294799031644 ) i han aconseguit unes 6.500 adhesions i unes 50.000 persones convidades a la concentració.

L'acte de presentació ha comptat amb la lectura d'un manifest final a càrrec de l'exdirector de Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Romà de la Calle. El catedràtic d'Estètica de la Universitat de València va dimitir després de la polèmica per l'exposició "Fragments", que contenia, entre d'altres, imatges sobre l'esclat del Gürtel a València que la Diputació va retirar.

El manifest també fa incidència en la recuperació de Canal 9 per a la dignificació de la llengua, on "es puguen sentir músics valencians i en valencià, on admirar les nostres actrius, creadors, científics, escriptores, periodistes, treballadors, autònoms i empresàries". Per aquestos motius, la plataforma comunica que ha decidit "plantar-se i "posar-se a treballar per reconstruir".

La Plataforma Cívica per la Transparència i Pluralitat a Canal 9 està integrada, entre d'altres, per membres del comitè d'empresa de Radio Televisió Valenciana pertanyents als sindicats UGT, CCOO, Intersindical Valenciana i CGT.

Els impulsors també compten amb el suport d'Isabel Morant, catedràtica d'Universitat d'Història Moderna, membre de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dóna de la Universitat de València i promotora del manifest presentat l'any passat contra la gestió en Canal 9 i que va reunir més de 3.600 signatures entre professors i persones del món de la cultura. Morant ha estat present aquest dimarts a l'acte.

D'altres plataformes socials i entitats com la Unió de Periodistes, Salvem el Cabanyal, Actors i Actrius Professionals Valencians, la Federació d'Associacions Musicals de la Comunitat Valenciana, també han anunciat que se sumaran a la concentració.

PER LA DIGNIFICACIÓ DEL TREBALL DELS PROFESIONALS, PER LA TRANSPARÈNCIA INFORMATIVA, PER LA PLURALITAT I LA TRANSPARÈNCIA EN LA GESTIÓ DE L'ENS PÚBLIC. PROU DE MANIPULACIONS

>>> Notícia extreta de Kaos en la Red