CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques inicia una estratègia per recuperar els habitatges buits pels desnonaments

Diumenge, 18 setembre, 2011

Juanjo Nora / Setmanari Directa

L'escalada repressiva contra la resistència popular als desnonaments ha topat amb una nova iniciativa de la Plataforma d'Afectats i Afectades per les Hipoteques. Sota el nom de Obra Social la PAH, l'organització ha iniciat una campanya de reapropiació ciutadana dels habitatges buits que causen els llançaments judicials, instigats per les entitats bancàries i executats per la policia.

En cas que les concentracions de la població no tinguin èxit en el seu propòsit de paralitzar els desnonaments, la PAH es compromet a donar suport i cobertura a les famílies afectades perquè no quedin desemparades i puguin tornar a recuperar casa seva.

Segons la PAH, "són diverses les persones disposades a fer aquest pas davant la disjuntiva de quedar-se al carrer". L'objectiu de la nova estratègia és triple, segons la PAH: " Recuperar la funció social dels habitatges buits i evitar que la gent es quedi al carrer; augmentar la pressió sobre les entitats financeres perquè acceptin la dació en pagament; i forçar les administracions públiques a garantir el dret a l'habitatge".

Malgrat els èxits aconseguit durant aquests dos anys i mig de lluita i encara que la solidaritat i les mobilitzacions de la població no deixen d'augmentar dia rere dia, els desnonaments no han disminuït en nombre.

A la inflexibilitat de les posicions defensades per les entitats financeres s'hi afegeixen la inoperància de les administracions públiques i dels partits polítics per canviar una llei que és clarament injusta i protectora dels interessos dels bancs.

A més eel bloqueig per part del PSOE i el PP de la Iniciativa Legislativa Popular que defensa la dació en pagament retroactiva al Congrés dels Diputats espanyol, la moratòria en els desnonaments i la promoció del lloguer social, la repressió i la criminalització vers el moviment dirigida per jutges i cossos policials ha augmentat geomètricament.

Alguns dels elements que han portat la PAH a adoptar aquesta nova estratègia de reocupació dels habitatges desallotjats són actuacions com: les denúncies dels Mossos el passat febrer a Vic contra les solidàries que intentaven aturar un desnonament; les dates obertes per executar els llançaments imposades pels jutges per impedir les concentracions de suport; el desnonament brutal per part de la Brimo al barri del Clot de Barcelona el 25 de juliol o el que va succeir el dia 1 de setembre a Montcada i Reixac durant el quart intent de desnonament d'una família en que el jutge va demanar suport policial per efectuar-lo i els Mossos es van presentar al lloc una hora abans de l'horari estipulat.

* Notícia publicada al núm. 240 del Setmanari Directa

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció